Sildefestival i weekenden i Hvide Sande

DSC_0025_0.JPG Havnen i Hvide Sande er nok landets kendteste og mest velbesøgte lokalitet til sildefiskeri.

Danmarks største lystfiskerkonkurrence og det uofficielle VM i sildefiskeri foregår weekenden den 28. – 30. april 2017. Silden trækker hvert forår ind i Ringkøbing Fjord for at gyde, hvilket gør området ved slusen i Hvide Sande til et eldorado for lystfiskere. Det fejres årligt i Hvide Sande med den traditionsrige Sildefestival.

Udover lystfiskerkonkurrencerne afholdes der konkurrencer i Sildefiletering og Årets Sildeopskrift samt Mr. Sild. Sildefestivalen byder også på friskstegte fiskefileter og hjemmelavede fiskefrikadeller, stegte sild i lage m.m., fiskeskole og demonstration af sildefiletering. Tidspunkter og detaljer på www.sildefestival.dk.