God guide og kørelejlighed gav stor ørred

otto1.jpg

Da Otto Herlev fra København endelig fangede en havørred over 40 cm på kysten, skete det med manér. Som 16-årig uden bil har han haft svært ved at komme ud til de spændende kystpladser, så efter mange ture gennem næsten et år var det lykken for ham at blive guidet på en tur til Stevns af den garvede David Semajer-Garic, som han kender gennem et praktikophold og efterfølgende fritidsjob hos Jagt- og Fiskerimagasinet i København.

Fredag den 14. april var de klar på Stevns tidligt om morgenen. David fik hurtigt nogle fisk og senere en stor nedgænger, mens Otto med stigende frustration måtte nøjes med at se på, men så skete der noget.

- Jeg kaster min wobler ud og når lige akkurat kun at køre med hjulet to omgange, da der er noget, der napper. Jeg giver et modhug, men den sad ikke på. Adrenalinen kører, mens jeg begynder at hive wobleren længere ind, da den hugger, og mit hjul går helt amok. Jeg begynder at råbe på David og de andre, at den er stor. Jeg kæmpet mig ind mod stranden med stangen i hånden og får kæmpet fisken ind på stranden, fortæller Otto og fortsætter: Vi får målt den, og den er 69 cm og vejer 3,2 kilo. Jeg kunne ikke fiske mere den dag, da jeg var alt for begejstret.

Fisken huggede på Savage Gear Line Thru Sandell på 27 g i farven Black Ghost.

otto2.jpg