Forbundsinstruktører med laksetække

20170416_133148.jpg

Flere af Sportsfiskerforbundets dygtige instruktører var på plads ved lakseåerne på premieredagene og de demonstrerede med flotte fangster, at deres undervisning i høj grad er baseret på praktisk erfaring:
 
På premieredagen fik jeg efter nogle timers fiskeri i Storå et kraftigt hug langs egen bred, indleder den forbundsinstruktør Mathias Rosenmejer Ibsen og fortsætter:
Hvad jeg først troede var en mindre fisk viste sig hurtigt at være stor. Efter en kort og kontant fight, hvor min lånte Scott Radian nemt styrede den store fisk, fik vi kanet den i nettet og glædeshyl blev råbt. Fisken målte 110cm og vejede 11kg. Det er min første laks på flue, og derudover ny PR i laks generelt. Den tog en sort/gul rørflue på ca 10cm, og den nye Ahrex HR450 krog sad urokkeligt fast i gabet på den store fisk. 

IMG_1682_0.JPG

Premieren blev en uforglemmelig dag for mit vedkommende, fortæller Thomas Kjelgaard, der fiskede i Varde Å sammen med de fire instruktør-kolleger nævnt herunder. Efter 10 minutters fiskeri tog en fin havørred på omkring to kg. fluen. Måske ikke lige det, jeg havde håbet på denne dag. Dog en rigtigt flot blank fisk og en god start, beretter Thomas.Efter hygge og morgenmad i godt selskab skulle laksen have endnu en chance. I udgangen af et sving ved modsatte bred bliver min flue stoppet. Kort tid efter mærker jeg fisken vende og trække nedstrøms. Jeg løfter stangen. YES – fast fisk. Jeg får tilkaldt min ven Nikolaj Martins, som får filmet hele seancen. Vi bliver hurtigt klar over, at det er en stor laks, som sagtens kunne være over de magiske 10 kg. Efter en langt udløb, hvor jeg bliver nødt til at følge fisken gennem flere sving, samt kyndig landing af Thomas Brandt med assistance fra Mads Birkholt, lykkedes det at få fisken på land. Den smukke laks vejede 10,1 kg fordelt på 97 cm. En fantastisk oplevelse, som jeg er taknemmelig over at dele med gode venner. - To timer senere lykkedes det i øvrigt Nikolai at fange en super smuk laks på 6,5 kg. En super god dag i det vilde vesten, som jeg sent vil glemme, slutter Thomas Kjelgaard. - Du kan i øvrigt læse, hvordan Thomas fisker i de vestjyske åer i artiklen ”Klar til start med fluen” i seneste udgave af magasinet Sportsfiskeren. 

Premieren var en helt speciel oplevelse, dog ikke mindst at være med til at lande Thomas Kjelgaards flotte laks foruden min egen fisk, supplerer Nikolaj Martins.
Jeg fik den på en Beiss flue, olivengrøn med orange hackle som krave. Fluen blev bundet efter original opskriften med polarræv som vinge. Jeg sender et par billeder af laksen  på 6,5 kg og fluen jeg brugte, slutter Nikolaj.
 
Bo Teut Kloster fluefiskede også på zone 2 ved Varde Å, hvor han på andendagen landede en pragtfuld laks på 8,2 kilo fordelt på 92 cm.

DSC_0382.JPG

Det var dejligt med en fin premierefisk fra andendagen af den nye sæson. - 99cm/9,3 kg er de kolde facts, fortæller biolog Hans Martin Olsen, der tidligere var forbundsinstruktør i en lang årrække.

På premieredagen fiskede jeg sammen med min gode fiskekammerat Martin, og omkring kl. 7 morgen fik jeg hug af en grande fisk (10-15 kg) der umiddelbart efter hugget sprang ud af vandet og satte i et langt udløb nedstrøms. Herefter ræsede den opstrøms og på kryds og tværs af åen, inden den uden varsel pludselig røg af efter 2-3 minutters fight. Det var så på eksakt samme spot jeg fik denne fisk dagen efter, som var noget mindre. Taget på en Beiss-flue og Skagit setup. - Min kammerat Martin havde også fat i to laks i går, så der er i den grad fisk på gang i Skjern Å, slutter Hans Martin.

IMG_4174.JPG
IMG_4217.JPG