Flot vejr og flot laks

jan.jpg

Jan Aage Andersen fra Præstø benyttede det flotte vejr lørdag den 1. april til en trollingtur på Østersøen sammen med sin søn. Båden blev sat i ved Klintholm Havn kl. 5.30, og en time senere lå de ude ved 40-meteren og begyndte at sætte stængerne. Arbejdet blev dog hurtigt afbrudt, da dagens første laks allerede huggede, da kun halvdelen af stængerne var sat.

I løbet af dagen fik de syv hug. Tre laks røg af igen, men især en af dem, der blev hængende, var hele turen værd. Den tog straks et langt udløb, og da den var ude på 450 fod, fik de ryddet de fleste stænger så kun de to yderste planerboards stadig fiskede. Laksen brød overfladen flere gange og tog mange udløb på 30-40 fod. 

Da den kom tæt på båden, sprang den helt fri af vandet, så de kunne se, at det var en rigtig stor fisk. Til sidst fik sønnen den i nettet, og de kunne veje den til 15,2 kg. Den huggede på et Grizzly blink i Morgenfarve.

Det var Jans fjerde laks over 15 kg og tæt på hans rekord på 15,8 kg. Af dagens øvrige laks vejede de to 4 kg og den sidste 5 kg.