runew_1.jpg

Rune Westphal havde inviteret til kursus på Møn i dagene fra søndag den 26. marts til fredag den 31. marts. Overskriften var ”Sådan fanger du kystens kæmper”, og selv om det ikke lykkedes at finde nogle af de helt store, lykkedes det alligevel at fange fire havørreder over 60 cm. Nok så vigtigt var det for Rune, at alle kursister fik fanget fisk, og særlig glad var han for, at det lykkedes Henning Holm at fange sine første havørreder på flue.

Henning havde om aftenen sagt, at han drømte om at prøve at fange havørred på flue, så om mandagen tog Rune fat på at lære ham at kaste. Da teknikken var rimeligt på plads, skiftede de plads, og allerede i andet kast kunne Henning lande en havørred på 47 cm. At det ikke blot var et ”lucky punch” beviste han næste dag, hvor han fik yderligere seks havørreder på flue. Den samlede fangst til Rune og de fem kursister var 46 havørreder, hvor af de 35 var over mindstemålet.

Den efterfølgende lørdag og søndag var det Rune Westphal selv, der var på kursus på Møn. Det resulterede i, at han søndag eftermiddag havde diplom på at være Certificeret dansk Fiskeguide. Det fejrede han med at tage en tur ud på Møn-kysten og fange en havørred på 65 cm.