Havørred efter fyraften

68-Prebens-ørred-4kg.JPG

Fra Aabenraa har Preben Larsen sendt os denne spændende fangstberetning:

Egentlig var det ikke planen, at jeg ville ud at fiske i weekenden, da det var min arbejds-weekend. Men da jeg kom hjem og opdagede, at konen var kørt på besøg hos sin mor, så jeg mit "snit" til en hurtig tur ud til Aabenraa Fjord før aftensmad. Da jeg kom ned til stranden var planen at affiske en strækning på omkring 6-700 meter frem og tilbage, hvilket gerne tager halvanden time.

Da jeg startede, var vandet nærmest okkerfarvet og lignede de brunalger, som vi var plaget af for nogle år siden og dengang ødelagde fiskeriet i fjorden.

Troen på at fange fisk var derfor ikke ikke i top, men hurtigt fik jeg kontakt til et par fisk - en mistet og et par hug. På daværende tidspunkt fiskede jeg med et Hansen Flash på 20 gram. Men da jeg nåede hen til, hvor jeg ville fiske tilbage igen, monterede jeg i stedet et 20 grams Snaps blink i grøn/gul, som før har givet mange havørreder i den kolde årstid.

Det skulle vise sig at være en god ide, for i femte kast fik jeg et solidt hug cirka 20 meter ude. Først gættede jeg på en stor torsk, da fisken gik dybt og tungt, men da fisken først opdagede, at noget var helt galt, tog den et langt udløb med efterfølgende spring fri af vandet – et flot,  men også nervepirrende syn at se den blanke torpedo skinne i solen.

Fisken gav en god  fight med lange udløb og trods et alt for lille fangstnet og 0,25 monofil line, lykkedes det mig til sidst at lande den fine havørred 4,1 kilo og 72 cm! Slutter Preben sin fortælling.

69-Prebens-ørred-4kg (1).JPG