Kystgedde og storørred

olegedde.JPG

Efter 14 dage med influenza var det i stedet fiskefeber, der havde ramt Ole Rådhede og lokket ham med på kysten ved Stevns lørdag den 18. februar sammen med sin makker Jan.

Fremme ved pladsen kunne de se, at vandstanden var 40-50 cm under normalen, men alligevel gik der ikke længe, inden de havde kontakt med de første fisk. 

Noget senere havde Ole en stor fisk efter, og i kastet efter huggede den på wobleren. Den afslørede en brunlig side, og Ole nåede at tænke nedgænger, men da den stak halen op, kunne han se, at det i stedet var en stor gedde, som han fik på land, hvor de vurderede den til 4 kg, inden den fik lov at svømme videre.

edvin.JPG

Mens de havde haft travlt med gedden, havde Edvin Olsen lidt længere væk haft fuld flex på sin fluestang. De gik over til ham, og han fortalte, at han vurderede fisken til at være over 5 kg. 

Ørreden havde hugget på en Kobberbasse str. 6, og forfanget var kun 0,22 mm, så ganske forståeligt lagde Edvin ikke alt for meget pres på fisken. Det lykkedes dog til sidst at kane fisken op på stranden, hvor de målte og vejede den til 84 cm og 7,4 kg. 

Læs hele Oles beretning på hans blog.