Glo-premiere og fiske-premiere

012.JPG

Der var kun 5 parkerede biler at se langs den nedre del af Trend Å, da jeg i mandags kørte til glo-premiere sidst på formiddagen. Højtryksvejr med hård nattefrost som optakt til en solrig dag afholdt mange fra at tage en fridag og det var stort set kun pensionister, som troppede op i klubhuset midt på dagen til en hyggesnak og en tallerkenfuld  af Leon Madsens varme suppe med boller.
 
Som forventet var meldingerne om formiddagens fiskeri da også beskedne: En større nedgænger var mistet på netkanten og en mindre grønlænder genvandt også friheden efter en kort kontakt.
 
Onsdag fik vi vejromslag med plusgrader og vestlig vind og jeg tog en lille tur til åen for at vifte med en femmer-stang monteret med en sinktip line og en lille vådflue. Satte kurs mod et sving, som plejer at indikere, om der er fisk i åen. En lille blank springfyr lige under målet blev hurtigt befriet under vandet, men mere skete der ikke. 

Besluttede mig for at gå en god kilometer opstrøms for at prøve et andet pålideligt høl og igen var der en enkelt gevinst: Denne gang en fin grønlænder på den rigtige side af mindstemålet – men det var alt, og konklusionen må være, at der ikke er mange premiere-grønlændere i åen. Indtil videre!

Jeg fik skræmt tre jagende skarver væk fra strækningen og da jeg siden hørte et voldsomt plaskeri bag noget pilekrat, frygtede jeg, at der var en sæl på spil – men det viste sig at være tre rådyr, som valgte at krydse åen, da mit nærvær blev for påtrængende.