Elfiskeri ved Tangeværket

Elfiskeri ved tange-1.jpg

Formanden for Langå Sportsfiskerforening skriver til Sportsfiskeren.dk: Der har gennem længere tid været fokus på laks og havørreder der har været indespærret mellem turbinerne og gitteret, hvor der er en gangbro over åen. Mange store fisk på omkring 80 cm har været meget tydelige da de havde svamp i voldsom grad. 

Det kommer frem at Tangeværket skulle reparere et af gitterelementerne, og der har været en frit løbende Gudenå, godt nok kun et par hundrede meter op til turbinerne. Der har været frit ca. 4 timer. 

Det har mange laks og havørreder benyttet sig af og har været indespærret, efter gitteret kom på plads. Der har været døde fisk, og værket har selv forsøgt at fange med net og lukke dem ud på den anden side af gitteret.  

I dag har dansk Center for vildlaks haft den entreprise at elfiske så fiskene kunne flyttes  til den anden side af afgitringen. Turbinerne blev lukket ned og der blev fisket 4 gange ned over stedet, der blev fanget omkring 50 store laks og ørred, mange var svært angrebet af svamp, men der var også mange fisk i god stand  som nok skal klare turen tilbage til havet , og som forhåbentlig finder et andet sted når de vender tilbage. 

Spørgsmålet er så om det er en enkeltstående tilfælde at der er mange fisk bag ristene. De gange jeg har været oppe at kigge har der altid været fisk, nogle gange mange.