Bliv laksefluefisker på en uge ved Gaula

_DSC0080.JPG

Gaula-kurset behøver næppe nærmere præsentation. Det er det ældste, bedste og mest velrenommerede af sin art i Skandinavien og tilmed det billigste – og dermed den korteste genvej til at lære kunsten at fiske efter laks med tohånds fluegrej.

Gaula-kurset foregår i uge 33, hvor de fleste laks er trukket op i elven. To kilometer af Gaulas bedste og mest naturskønne fluevand med fristende og udfordrende pools står eksklusivt til rådighed for deltagerne.

To af landets mest erfarne lakseinstruktører, Per Jørgensen og Orla Bertram-Nielsen, kender valdet ud og ind og står til rådighed 16 timer i døgnet med et tætpakket program. De har tilsammen 100 års erfaring i laksefiskeri og næsten 500 laks på samvittigheden!

Dine kastefærdigheder forbedres væsentligt gennem flere timers daglig instruktion og træning af både overhånds-, rulle- og forskellige speykast. Desuden sættes fokus på alle de små, vigtige detaljer, der tit betyder forskellen mellem succes og fiasko, blandt andet: 

- Toptrimning af udstyret
- Relevante affiskningsmetoder
- Ideelle flueliner
- De stærkeste knuder og splejsninger
- Fluetyper og fluevalg
- Samt krogning, udtrætning og landing, sidstnævnte gerne i praksis

Teamspirit og god forplejning
Du får serveret en solid frokost ved ankomsten og bliver derpå guidet gennem alle valdets standpladser, hvor instruktørerne i løbet af ugen demonstrerer praktisk, pædagogisk affiskning. Og du fisker selvfølgelig selv i døgnets bedste timer, morgen og aften, hvor du og din makker hver dag vælger to nye pools helt for jer selv! De bedste år er der fanget over 20 laks i løbet af kursusugen.

Kurset har base i et hyggeligt og rummeligt folkehus, der oser af laks. Her har legendariske Svend Saabye fisket, tegnet og skrevet to af sine formidable bøger – og fra det store udland har mange kendisser fra Lee Wulff til Göran Andersson lagt vejen forbi og kastet deres farlige fluer.

Vi bor og spiser godt og har indlagt flere hyggestunder i ugens løb for at sikre en optimistisk og glad atmosfære, hvor alle deltagere trives og fisker som et team.

Derfor husker hundredvis af tidligere deltagere Gaula-kurset som en milepæl i deres udvikling som laksefluefiskere. Nu får du chancen – og prisen for ophold, fiskeri og instruktion er kun 4990 kr. – men dækker ikke transport, mad, norsk fisketegn og desinficering.

Gaula-kurset kunne i 2016  fejre 20 års jubilæum, og da kurset desuden har været afholdt én gang ved både norske Etne og skotske River Spey samt tre gange ved Bjerkreimselva, kunne kurset samtidig fejre 25 års fødselsdag!

Mere information hos Per Jørgensen på tlf.  8629 7960, eller hos Orla Bertram-Nielsen på tlf. 9864 3864 – bedst mellem kl. 18-19.

043.JPG