DSF: Nej til torske-forbud i Københavns Havn

Torsk København Forbud Web

Fødevarestyrelsen har fundet forhøjede koncentrationer af kviksølv i torsk fra Københavns Havn. Derfor har styrelsen foreslået et forbud mod fiskeri af torsk i havnen. I et høringssvar til forslaget argumenterer Danmarks Sportsfiskerforbund for yderligere undersøgelser og et midlertidigt hjemtagningsforbud.

Tilbage i april fremsatte Fødevarestyrelsen et forslag om at forbyde torskefiskeri i Københavns Havn på grund af fund af for høje koncentrationer af kviksølv i torskene.

Danmarks Sportsfiskerforbund mener, at forslaget bygger på et for spinkelt grundlag, da der kun er taget prøver af i alt 20 torsk fra havnen. 

Derfor appellerer forbundet i sit høringssvar til, at der udføres yderligere undersøgelse og at der indføres et hjemtagningsforbud, så havnefiskeriet ikke lukker helt.

Se mere i videoen nedenfor:

Læs høringssvaret her.

Bliv medlem

Støt op om vores arbejde

og bliv en del af fællesskabet

Dette felt er påkrævet
Dette felt er påkrævet
Det er ikke en gyldig e-mail
Der findes allerede en profil med denne e-mail, log venligst ind først.
Dette felt er påkrævet
Dette felt er påkrævet
Dette felt er påkrævet
Dette felt er påkrævet
Dette felt er påkrævet
Ingen ABU Sölv kystagn + cap (+ 149 kr.) DSF Cap (+ 100 kr.) Flexi Stripper (+ 149 kr.) Geoff Anderson WizTool værktøj (+ 149 kr.)
Farve: Grøn Farve: Pink
Dette felt er påkrævet

DKK {{model.price | number : 2}}

Vælg betalingsform

MobilePay MobilePay Betalingskort Kort

Ja tak, send mig nyhedsbreve med nyheder, tilbud, kurser og fortællinger om arbejdet for flere vilde fisk og et bedre lystfiskeri.

Jeg accepterer Danmarks Sportsfiskerforbunds betingelser. Dine oplysninger vil blive brugt til medlemsadministration såsom kontingentopkrævning og udsendelse af vores medlemsmagasin Sportsfiskeren. Se også vores privatlivspolitik.

Du skal acceptere vores betingelser

Kontingent gælder i 1 år. Fornyes automatisk og kan til enhver tid opsiges via "Min Side"