DSF sikrer corona-kompensation til medlemsforeninger

Corona Kompensation Friluftsforeninger Sammen med Friluftsrådet har Danmarks Sportsfiskerforbund kæmpet for økonomisk kompensation til de foreninger, der har oplevet tab i forbindelse med corona-nedlukningen. Det er nu lykkedes at få afsat en pulje på 3,5 mio. kr. Foto: Søren Astrup Jørgensen.

Regeringen og dens støttepartier afsætter 3,5 mio. kr. til en pulje, der skal hjælpe lokale friluftsforeninger som har haft økonomiske tab i forbindelse med corona-krisen. Et godt og tiltrængt tiltag, lyder det fra Friluftsrådet, der sammen med Danmarks Sportsfiskerforbund har kæmpet for kompensation til friluftsforeningerne.

Lars Rasmussen

Lars Rasmussen

Direktør

Forsamlingsforbud, mistede medlemmer og aflyste arrangementer har presset små friluftsforeninger under corona-krisen. Derfor har miljøministeren, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet nu besluttet at afsætte 3,5 mio. kr. i corona-kompensation til lokale friluftsforeninger. Støtten går til lokalforeninger, som ikke har kunnet få støtte via andre af statens hjælpeordninger, oplyser Friluftsrådet.

Friluftsrådet, der er paraplyorganisation for over 80 organisationer, der beskæftiger sig med natur og friluftsliv, herunder Danmarks Sportsfiskerforbund, glæder sig over tiltaget.

- Vi er rigtig glade for at der nu er penge på vej til friluftslivets organisationer, og jeg vil gerne takke miljøministeren og støttepartiernes miljøordførere for at lytte og se vigtigheden af foreningernes arbejde. Med disse penge kan lokalforeninger rundt omkring i landet få hjælp til at komme på fode efter en tid, der har været hård ved foreningskassen, siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet.

Friluftslivet og de grønne organisationer måtte ellers se skuffede til, da de ikke blev inkluderet i Kulturministeriets sommerpakke, hvor foreninger under DIF, DUF og DGI fik en hjælpende hånd.

Siden har Friluftsrådet har i tæt samarbejde med Danmarks Sportsfiskerforbund, Dansk Vandrelaug, Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Jægerforbund arbejdet hårdt på at synliggøre, at friluftslivets foreninger og grønne organisationer lige så vel som andre typer foreninger har lidt under corona-tidens restriktioner.

Pulje giver nye muligheder
I Danmarks Sportsfiskerforbund, er direktør Lars Rasmusen sikker på, at den nye pulje bliver et tiltrængt økonomisk rygstød for flere af forbundets foreninger. En undersøgelse fra december 2020 viste nemlig, at foreningerne havde mistet indtægter i omegnen af 300.000 kr. grundet corona-restriktioner.

- Vi er utrolig glade for, at det sammen med Friluftsrådet nu er lykkedes at få tilgodeset de af vores medlemsforeninger, der har været ramt under corona-krisen. Forhåbentlig kan puljen være med til at give foreningerne mulighed for at stable nye arrangementer og aktiviteter på benene og lokke endnu flere ud til fiskevandet og ind i klubhusene, siger Lars Rasmussen.

Ligesom tidligere hjælpepuljer til friluftslivet vil pengene blive administreret af Friluftsrådets puljeadministration. De nærmere retningslinjer er endnu ikke meldt ud.