Havørred Fyn ansætter frivillighedskoordinator

241256128 1214345572421482 5804672425615304986 N Mange kender allerede Søren Knabe for han mangeårige indsats i Vandpleje Fyn. Nu er han ansat ved Havørred Fyn til at koordinere den frivillige indsats for et bedre kystfiskeri på de fynske kyster. Foto: Havørred Fyn.

Søren Knabe, tidligere formand for Vandpleje Fyn, er blevet ansat som frivillighedskoordinator ved Havørred Fyn. Ansættelsen er kommet til med støtte fra Fynsk Laksefisk og Vandpleje Fyn, og Fishing in Denmark har også bidraget med økonomisk støtte gennem projektet ”Støtte til de frivillige indsatser”.

- Vi kan med glæde meddele at vi pr. 1. september 2021 har ansat Søren Knabe som frivillighedskoordinator i en stilling på 8 timer om ugen. Det er for mange lystfiskere et velkendt navn, der igen skal ind og have fingrene i de fynske vandløb. Vi er glade for at han har sagt ja til udfordringen, skriver i Havørred Fyn i en pressemeddelelse.

- Søren Knabe har i mange år kæmpet for vandløbene og miljøet i omkring dem og med stor succes. Han har blandt andet været formand for Vandpleje Fyn, og det er derfor en rigtig stærk profil, vi får ind i projektet.

Udover støtte og opbakning fra Fyns Laksefisk og Vandpleje Fyn, så er der også tildelt økonomisk støtte fra Fishing in Denmark gennem projektet ”Støtte til de frivillige indsatser”.

Vandløbsrestaurering, elfiskeri og smoltvagter
Sørens primære arbejde bliver at koordinere den frivillige indsats i forhold til vandløbsrestaurering, elfiskeriet i efteråret og smoltvagterne i foråret.

Udover koordineringen, vil han også arbejde med at finde de potentielle restaureringsmuligheder i de forskellige vandløb på Fyn og øerne. Der er rigeligt at tage fat på og Søren glæder sig til at komme i gang som frivillighedskoordinator.

- Vi har brug for din hjælp! Når alle projekterne skal søsættes og gydegruset og skjulestenen skal smides i vandet, så er der brug for frivillige kræfter. Vandpleje Fyn har et mindre netværk til projekterne, men der kan sagtens bruges mange flere hænder. Så hvad end du er organiseret i en forening eller er ivrig kystfisker, så kom med ud og brug nogle timer ved vandløbet. På den måde kan vi hjælpe nye generationer af havørreder godt på vej og forbedre det kystnære fiskeri endnu mere.

Vil du vide mere eller kunne du tænke dig at gøre en forskel for de fynske vandløb og kystfiskeriet, kan du kontakte Søren Knabe på tlf. 44 14 24 04 (torsdage) elelr e-mail skn@destinationfyn.dk.