Tag med på gydebanketur

Slut Stryg 3 Tag med på tur langs Sneum Å og se, om fiskene har taget de nye gydebanker i brug.

I juli brugte ni friske mand fra Sydvestjydsk Sportsfiskerforening to dage på at lave nye gydebanker i Sneum Å ved Agerbæk. Nu glæder de sig til at se, om fiskene har taget bankerne i brug, og du kan også komme med på en af de to gydebanketure, der er planlagt i december.

I weekenden den 6.-7. juli 2020 havde ni mand fra Sydvestjydsk Sportsfiskerforening sat hinanden i stævne ved Agerbæk. Her ventede 100 m3 grus på dem, og i løbet af de to dage skulle det forvandles til nye gydebanker i Sneum Å.

Det blev en weekend med masser af mandehørm, fiskesnak og ikke mindst ømme overarme, og søndag aften kunne de med tilfredshed fremvise fire flotte gydebanker.

Lars Pedel 100 m3 grus skulle fordeles i åen.
Der Jævnes Fordelingen i åen skete med håndkraft.
Gruppebillede Mænd og maskiner efter veludført arbejde.

Gydebanketur med plads til alle interesserede
Nu vil de gerne fremvise dem igen, og de håber selvfølgelig, at de bærer tydelige spor efter gydeaktivitet og med lidt held også nogle gydende fisk. Foreningen har derfor planlagt to gydebanketure med udgangspunkt i Agerbæk, og alle interesserede er velkomne til at deltage.

Kim Kragh, der er næstformand i foreningen, tager dog et lille forbehold, for vandstanden i åen kan blive så høj, at man ikke får noget ud af anstrengelserne. I så fald vil man melde det ud på foreningens hjemmeside og Facebookside.

De to ture er planlagt til lørdag den 5. december og lørdag den 19. december 2020. Begge dage med start kl. 9.00. Mødestedet er parkeringspladsen ved stadion i Agerbæk (kort).

Video fra grusprojektet
Se her, hvordan de fire gydebanker blev etableret.