Lystfiskere får endnu en fiskeplatform på Aarhus Havn

Fiskeplatform på Oestmolen Aarhus Havn Mens du venter på hug, kan du holde øje med Molslinjens afgange og ankomster fra den nye platform. Foto: Aarhus Havn.

Fra i dag kan du fiske fra den yderste del af Østmolen på Aarhus Havn, mens du nyder den smukke udsigt over Aarhus Bugten. Aarhus Havn har netop åbnet en ny fiskeplatform på molen.

Lystfiskere i Aarhus har i dag fået en ny fiskeplatform på Aarhus Havn. Platformen ligger for enden af Østhavnsvej i nærheden af Molslinjens nye færgeterminal.

Fiskeplatformen er 12 meter lang og 2,5 meter bred og er placeret yderst på Østmolen. Den er let tilgængelig – selv for gangbesværede, da der er etableret en rampe fra fortovet. Der er desuden anlagt parkeringsplads umiddelbart bagved og små cykelstativer for enden af cykelstien, så lystfiskere kan ankomme både til fods, på cykel og i bil.

Den nye platform er den seneste af flere nye fiskesteder, der er blevet tilgængelige for lystfiskere på Aarhus Havn.

– Det er meget positivt, at aarhusianske lystfiskere har fået endnu en fiskeplatform i nærheden af byen. Det betyder, at flere kan komme ud at fiske uden at være afhængige af en bil. Desuden er en platform som denne her med til at gøre havnefiskeriet mere tilgængeligt for handicappede, siger formand i Danmarks Sportsfiskerforbund, Torben Kaas.

– Vi skylder en tak til de lokale lystfiskere i Aarhus, der endnu engang har skubbet på for at få åbnet op for mere lystfiskeri på havnen, heriblandt formanden for Østjyske Lyst- og fritidsfiskere, Arne Bager.

Danmarks Sportsfiskerforbund arbejder for, at lystfiskeri bliver mere tilgængeligt på de danske havne. Vi ønsker, at havnene åbner flere områder for lystfiskeri, og at danskerne får glæde af bedre faciliteter til havnefiskeri, såsom ramper for gangbesværede, renseborde, toiletter osv.

Læs mere om Sportsfiskerforbundets strategi for et bedre havnefiskeri her