Fiskeskole-deltagere takker Kolding Sportsfiskerforening med festmåltid

IMG 3240 Afslutning Håbet med "Fiskeskoler for flygtninge" er at inspirere unge til at finde ro i naturen og nyde at fange deres egne fisk i fællesskab med nye venner fra sportsfiskerforeningen. Det har i den grad gjort sig gældende i Kolding Sportsfiskerforening, hvor forløbets tovholdere Niels S. Knudsen og Irene Maigård er kommet tæt på de nyudsprungne lystfiskere.

Siden foråret har Kolding Sportsfiskerforening givet en gruppe unge med anden etnisk baggrund fra Skovparken i Kolding gode fiskeoplevelser sammen med erfarne lystfiskere i projektet ”Fiskeskoler for flygtninge”. Som tak invitererede de unge deltagere projektets undervisere på mellemøstligt festmåltid i foreningens klubhus.

Om Fiskeskolerne

"Fiskeskoler for flygtninge" er et 2-årigt integrationsprojekt drevet af Danmarks Sportsfiskerforbund og Integrations-portalen.dk.

Friluftsrådet støtter projektet med 900.000 kr. fra puljen Udlodningsmidler til Friluftsliv. Medfinansieringen kommer fra LAG Odder-Hedensted og Landdistriktsmidler bevilliget af Erhvervsstyrelsen.

I projektet deltager Vejle Sportsfiskerforening, Odense Sportsfisker Klub, Horsens og Omegns Sportsfiskerforening og Kolding Sportsfiskerforening.

Gennem foråret og efteråret 2019 skal hver forening afholde et fiskeskole-forløb for unge, der strækker sig over mindst 10 mødegange.

Erfaringerne fra projektet vil blive samlet i en drejebog, som andre foreninger kan følge.

Kolding Sportsfiskerforening er én af de fire sportsfiskerforeninger i Danmarks Sportsfiskerforbund, som har kastet sig over projektet “Fiskeskoler for flygtninge”. Projektet skal hjælpe de unge ind i foreningslivet og ud i naturen gennem et undervisningsforløb om lystfiskeri.

De unge på 18-24 år, som har deltaget i Kolding Sportsfiskerforenings forløb siden maj måned, havde som tak for et godt og spændende forløb arrangeret et festmåltid for deres undervisere Irene Maigård og Niels Knudsen. De to frontfigurer har skabt gode relationer til de unge i kraft af deres livserfaring og håndelag med stang og line.

Formand i foreningen, Torben Lindholst, var også mødt op i foreningens lokale ”Storhytten” for at opleve det mellemøstlige festmåltid.

IMG 3238 Afsutning
Festmåltidet, som de unge havde stået for at arrangere, blev nydt i foreningens klubhus, Storhytten.

Formanden fortæller, at de unge, som er født i Danmark af forældre med palæstinensiske eller kurdiske rødder, har været meget glade for forløbet bestående af 14 arrangementer, hvoraf de ti har været fisketure. Det har givet dem fiskegejst og mod på mere, og derfor kan foreningens medlemmer nu forvente at møde dem ved Kolding Å i næste sæson og muligvis også til fluebindsaftenerne hver onsdag i den kommende vintersæson.

Fik T-shirts og fiskegrej  
Efter middagen fik både de unge og deres undervisere overrakt T-shirts af Mohammed Ajjawi, som hjælper de lokale klubber i kommunen gennem projektet Get2sport, som hovedsaligt styrker og aflaster idrætsforeninger i udsatte boligområder. Da de unge havde beskæftiget sig med lystfiskeri i stedet for idræt, var teksten på T-shirtsene lavet om til Get2Fish.

IMG 3246 Abe 2
Udover fiskegrej fik de unge også tildelt T-shirts fra Get2Sport og en hjemmestrikket fiskeabe, som blev doneret fra en dame i Esbjerg, som havde hørt om foreningens tiltag.

Som noget helt ekstraordinært havde Mohammed Ajjawi haft kontakt til en dame fra Esbjerg, som havde hørt om projektet, og var blevet så begejstret, at hun havde fået lavet fiskeaber til hele holdet.

Til sidst fik deltagerne det fiskegrej, som blev brugt under forløbet, så de nu selv kunne drage på fisketur i fremtiden. Grejet var sponsoreret af Kolding Jagt & Fiskeri.