Snart stopper erhvervsfiskeriet på landets største sø

DSC_1946.JPG Ved kontraktudløbet til nytår slutter erhvervsfiskeriet på Arresø, og de lokale sportsfiskerforeninger ser nu frem til et bedre fiskeri efter sandart på landets største sø. Foto: Ole Andersen

Ved årsskiftet ophører erhvervsfiskerens kontrakt på fiskeriet på Arresø, og den vil ikke blive fornyet eller komme i udbud. Dermed slutter fiskeriet efter ål og sandart til stor glæde for de lokale lystfiskere.

Ved årsskiftet er det slut med erhvervsfiskeriet på Arresø. Naturstyrelsen har nemlig besluttet ikke at forlænge kontrakten med den fisker, der har haft fiskeriet de sidste 30 år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis den 9. juli 2019.

– Et af de bærende elementer i kontrakten er ålefiskeriet. Og vores vurdering er, at når den europæiske ålebestand har det dårligt, og søen samtidig bliver nationalpark, så synes vi ikke, fiskeriet kan opretholdes, siger Naturstyrelsens specialkonsulent Jan Kidholm Christensen til avisen.

Fiskeren har årligt landet 3-5 tons ål samt en varierende mængde sandart.

Lokal begejstring
Da kontrakten blev forlænget for knap ti år siden, var det under protest fra Danmarks Sportsfiskerforbund, der hele tiden har kæmpet imod erhvervsfiskeri i ferskvand, men trods presset på ålen, lykkedes det ikke dengang at få stoppet fiskeriet.

Det sker så nu, og det vækker begejstring blandt de lokale sportsfiskerforeninger, der har både i søen. Det gælder bl.a. Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening og Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening, der ser frem til et bedre fiskeri efter de sandarter, der kan være ganske talrige i søen.