Toppolitikere, naturorganisationer og erhvervsfolk tørner sammen til debat om havet i Grenå

hav_grenå.jpg

Det er livet i havet, der er på dagsordenen, når politikere fra kommuner, Folketinget og EU Parlamentet mødes med havets beskyttere og benyttere – herunder Danmarks Sportsfiskerforbund – til debat i Kattegatcentret på FN’s biodiversitetsdag onsdag den 22. maj klokken 17.00. Alle interesserede borgere inviteres til at overvære debatten.

PROGRAM

 

16.45: Dørene åbnes

 

17.10: Velkomst v. Helle Hegelund, Kattegatcentret

 

17.20: Livet i havene og FN’s Verdensmål v. Bo Skaarup, Naturhistorisk Museum, Aarhus

 

17.30: Hvordan har Kattegat det? Bæredygtig benyttelse og beskyttelse af havet v. Bo Riemann, Aarhus Universitet

 

17.55: PAUSE

 

18.15: Journalist Mette Walsted Vestergaard styrer debatten mellem deltagerne i debatpanelet

Når folketingspolitikere, EU parlamentarikere, kommunalpolitikere og repræsentanter fra erhverv, forskning og naturorganisationer mødes i Kattegatcentret på FN’s biodiversitetsdag onsdag den 22. maj, er det for at diskutere beskyttelse og benyttelse af havet.

I debatpanelet vil Danmarks Sportsfiskerforbund være repræsenteret ved natur- og miljøkonsulent Lars Brinch Thygesen, der ser frem til at være de grønne organisationers stemme i panelet.

– Der er lagt op til en utrolig spændende debat med en række af de mest centrale aktører, når det kommer til den fremtidige forvaltning af Kattegat og de øvrige danske havområder. Jeg glæder mig blandt andet meget til at diskutere akvakultur og fremtidens fiskeproduktion, som det er helt nødvendigt at flytte på land, siger Lars Brinch Thygesen.

Bølgerne forventes at gå højt, når der skal diskuteres prioritering mellem mere natur og større biodiversitet i Kattegat og udnyttelse af havet til blandt andet fiskeri, fødevareproduktion, rekreative formål og turisme.

Læs meget mere om dagens program her.

Tid og sted: Kattegatcentret, Færgevej 4, Grenå – onsdag d. 22. maj kl. 17.00.

Pris: Gratis.