Ny fiskeundersøgelse i Roskilde Fjord

Skrubbe.WEB.jpg Undersøgelsen af skrubberne i Roskilde Fjord er støttet af fisketegnsmidlerne.

Havørreder og pighvarrer er allerede blevet undersøgt, og nu er det så skrubbernes tur til at blive udstyret med radiosendere, når DTU-Aqua kortlægger deres færden i Roskilde Fjord.

Der iværksættes nu en undersøgelse, hvor skrubber i Roskilde Fjord får indopereret en lille radiosender, så det bliver muligt at følge deres færden rundt i fjorden. Især ønsker forskerne at vide mere om deres gydning, der finder sted i løbet af vinteren, og man håber med den nye viden at sikre maksimal overlevelse for de gydemodne fisk, så der på længere sigt bliver flere skrubber i fjorden.

Undersøgelsen foretages i samarbejde med lokale fritidsfiskere, der leverer de nødvendige skrubber i løbet af november. De får så indopereret en lille sender i bughulen, og ved hjælp af lyttebøjer placeret rundt i fjorden kan man følge skrubbernes færden i løbet af de næste seks måneder.

skrubbemærke.jpg Fanger du en skrubbe med et gult mærke, vil DTU-Aqua gerne høre fra dig.

Hvis man fanger en fisk, der er mærket, er det vigtigt, at den genudsættes, så den fortsat kan bidrage til at indsamle viden. Send venligst også information om fangststed, mærkets nummer og fiskens størrelse til Mads Christoffersen, DTU Aqua på maoc@aqua.dtu.dk eller tlf. 2465 6648.

Hvis fisken er død, skal det udvendige mærke og mærket i bugen indsendes til DTU Aqua. Læs her, hvordan du gør.

Læs mere om undersøgelsen her