DSF: Torskekvoten for lystfiskere skal hæves

torsk_oresund.JPG Det traditionsrige turbådsfiskeri på Øresund er stærkt presset af de stramme fangstbegrænsninger. Men torsken har det markant bedre her end i den øvrige del af Østersøen, og fangstbegrænsningerne bør derfor reguleres seperat for dette område, mener DSF. Foto: Andreas Findling-Rottem.

I et høringssvar til EU foreslår Danmarks Sportsfiskerforbund en daglig fangstbegrænsning på 5 torsk i februar-marts og 8 torsk resten af året. Forbundet mener i øvrigt, at Øresund bør forvaltes som en separat enhed, da torskebestanden her har det meget bedre end i den øvrige del af Østersøen.

_0006_DSCF8923.jpg

Kaare Manniche Ebert

Biolog

EU-kommissionen foreslår, at sportsfiskere, der fisker i den vestlige del af Østersøen, i 2019 skal kunne hjemtage 5 torsk per dag hele året. Det er en ændring i forhold til i 2017 og 2018, hvor den daglige fangstbegrænsning var 3 torsk i februar-marts og 5 resten af året. Opjusteringen skyldes, at der nu er fremgang at spore i torskebestanden.

Danmarks Sportsfiskerforbund argumenterer i sit høringssvar for, at den daglige fangstbegrænsning bør være 5 torsk i februar-marts og 8 resten af året.

Forbundet mener også, at Øresund bør forvaltes som en separat enhed, idet torskebestanden her har det meget bedre end i den øvrige del af Østersøen.

I høringssvaret opfordres myndighederne derfor til hurtigst muligt at indlede en dialog med turbådene og de nationale sportsfiskerforbund på begge sider af Øresund.

EU-kommissionens forslag lægger også op til, at der fortsat ikke skal være begrænsninger af lystfiskeriet i den østlige del af Østersøen, så de bornholmske sportsfiskere, der fisker i farvandet øst for linjen Gudhjem – Pedersker, kan derfor fiske videre som hidtil.

Torskereguleringen bliver afgjort på et ministerrådsmøde den 15.-16. oktober.