Gyllekatastrofe forhindret ved sønderjysk vandløb

alleraa 932 lamhave_edited-1.jpg Skovbækken ved Christinero vest for Christiansfeld.

Sent fredag aften den 6. juli kunne en hundelufter lugte gylle ved et tilløb til Taps Å/Aller Å lidt vest for Christiansfeld og slog straks alarm. Takket være hundeejerens hurtige reaktion og en stor indsat fra Trekantområdets Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen Sydjylland kunne skaden på den lille Skovbækken ved Lamhave og i hovedvandløbet begrænses.

Ifølge TV Syd var der løbet mellem fem og ti tons gylle fra en gylletank på en landejendom og ned i tilløbet. Myndighederne arbejde til langt ud på natten med at holde gylle væk fra vandløbet med dæmninger og pumper samt halmballer stillet til rådighed af landmænd.

Mandag besøgte Bent Nielsen fra Kolding Kommunes miljøafdeling Skovbækken nede fra sammenløbet med Taps Å og op til motorvejen. Han kunne heldigvis konstatere, at den hurtige indsat havde reddet vandløbet fra det værste. Bent Nielsen fortæller til Sportsfiskeren, at han kun havde talt omkring 50 styk død ørredyngel i det lille gydevandløb.