Første dag på job: Ny fiskeriminister besøgte Danmarks Sportsfiskerforbund

Eva Kjer Hansen på besøg hos Danmarks Sportsfiskerforbund 3.jpeg Fiskeriminister Eva Kjer Hansen tog hul på sit nye ministerjob med et besøg hos Danmarks Sportsfiskerforbund i Vingsted. Foto: Søren Astrup Jørgensen.

Fredag den 4. maj havde Eva Kjer Hansen første arbejdsdag som fiskeriminister. Hun brugte blandt andet dagen på at besøge Danmarks Sportsfiskerforbund for at lytte til forbundets visioner for det danske lystfiskeri. Ministeren fremhævede, at lystfiskere udfører et betydningsfuldt frivilligt arbejde.

Onsdag den 2. maj fik Danmark en ny minister for ligestilling, nordisk samarbejde og fiskeri, nemlig Eva Kjer Hansen. Og allerede to dage efter – på ministerens første rigtige arbejdsdag – besøgte Eva Kjer Hansen Danmarks Sportsfiskerforbund i Vingsted.

Under besøget fortalte formand i Danmarks Sportsfiskerforbund, Verner W. Hansen, hvad der ifølge forbundet skal til for at skabe et bedre lystfiskeri i Danmark.

– Vi er glade for, at den nye minister er kommet på besøg i dag og håber, at det kan være begyndelsen på et godt samarbejde om at forbedre lystfiskeriet og lystfiskerturismen i Danmark. Dagens møde var blandt andet en rigtig god anledning til at give ministeren indsigt i, at et solidt naturgrundlag er fuldstændigt afgørende for, at vi kan skabe et bedre og bæredygtigt lystfiskeri i Danmark. For ingen fisk, intet lystfiskeri, siger Verner W. Hansen.

Eva Kjer Hansen fik en rundvisning i Sportsfiskeriets Hus og en samtale med forbundet om centrale fiskeripolitiske temaer, herunder arbejdet med den nationale strategi for udvikling af lystfiskeriet.

– I den forbindelse var det vigtigt for Danmarks Sportsfiskerforbund at give udtryk for, at udviklingen af lystfiskeriet og lystfiskerturismen bør foregå i et tæt samspil med de lokale sportsfiskerforeninger, siger Verner W. Hansen. 

Eva Kjer Hansen på besøg hos Danmarks Sportsfiskerforbund 8.jpg
Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskebiolog Kaare Manniche Ebert lærte Eva Kjer Hansen at fange smådyr i åen. Foto: Søren Astrup Jørgensen.
Jeg har haft en rigtig god oplevelse i dag, og jeg ser frem til samarbejdet med Danmarks Sportsfiskerforbund og de lokale foreninger, som yder en vigtig indsats. Jeg er meget optaget af, at lystfiskere både har det sjovt og får fanget nogle fisk – og samtidigt lægger et stort stykke frivilligt arbejde til gavn for samfundet.
Fiskeriminister Eva Kjer Hansen.
Eva Kjer Hansen på besøg hos Danmarks Sportsfiskerforbund 2.jpeg – Uh, allerede gevinst, sagde Eva Kjer Hansen, da hun havde begivet sig ud i Vejle Å for at fange smådyr og insekter. Foto: Søren Astrup Jørgensen.

Lystfiskeroplevelse i Vejle Å
Bagefter fik ministeren en ægte natur- og lystfiskeroplevelse i Vejle Å, som løber forbi Sportsfiskeriets Hus. Ministeren trak i gummistøvler og gik i åen for at fange insekter og smådyr sammen med forbundets fiskebiolog Kaare Manniche Ebert.

– Smådyr og insekter er essentiel føde for fiskene, og når de findes her i åen, er det tegn på et velfungerende vandløb, forklarede Kaare Manniche Ebert.

Besøget blev rundet af med en fiskeinstruktion til ministeren, der nåede at tage et par kast i åen.

– Jeg har haft en rigtig god oplevelse i dag, og jeg ser frem til samarbejdet med Danmarks Sportsfiskerforbund og de lokale foreninger, som yder en vigtig indsats. Jeg er meget optaget af, at lystfiskere både har det sjovt og får fanget nogle fisk – og samtidigt lægger et stort stykke frivilligt arbejde til gavn for samfundet, siger Eva Kjer Hansen.

Som ny fiskeriminister, hvad er så det første, du vil gøre for lystfiskeriet?

– Det er arbejdet med den nationale lystfiskerstrategi, som jeg skal føre videre. Til at begynde med skal jeg kigge på, hvad arbejdsgruppen foreløbigt er nået frem til, sagde Eva Kjer Hansen, inden hun igen satte sig i ministerbilen med kurs mod Fyn.

Næste stop: Den fynske vandpleje
Efter besøget hos Danmarks Sportsfiskerforbund mødtes ministeren med Linda Bollerup, fiskemester fra Fyns Laksefisk, og Søren Knabe, der er formand for Vandpleje Fyn. De fortalte ministeren om arbejdet med ørredudsætninger og det frivillige arbejde med at genskabe gode ørredvandløb på Fyn. Desuden var Eva Kjer Hansen med til at udlægge gydegrus og udsætte ørredyngel i et vandløb.

Dagens møde var blandt andet en rigtig god anledning til at give ministeren indsigt i, at et solidt naturgrundlag er fuldstændigt afgørende for, at vi kan skabe et bedre og bæredygtigt lystfiskeri i Danmark. For ingen fisk, intet lystfiskeri.
Verner W. Hansen, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.
Eva Kjer Hansen på besøg hos Danmarks Sportsfiskerforbund 7.jpeg
– Det her er faktisk meget sjovt, sagde Eva Kjer Hansen, da hun fiskede i Vejle Å ved Sportsfiskeriets Hus. Foto: Søren Astrup Jørgensen.