Nej til indhegning af fiskevand

Hakkemosen.jpg En indhegning af Hakkemosen er kommet på tale i forbindelse med natur- og kulturprojektet Nordic Water Universe, som skal sætte Høje Tåstrup på verdenskortet.

Høje Tåstrup Kommune planlægger at begrænse adgangen til Hakkemosen med et højt trådhegn og et forbud mod at færdes ved søen i døgnets mørke timer. Det vil forringe mulighederne for at dyrke lystfiskeri i søen.

_0006_DSCF8923.jpg

Kaare Manniche Ebert

Fiskebiolog

Danmarks Sportsfiskerforbund har sendt et høringssvar til Høje Tåstrup Kommune, hvor vi opfordrer til, at der ikke etableres et højt hegn omkring Hakkemosen og samtidig indføres et forbud mod at færdes ved søen i tidsrummet mellem solnedgang og solopgang.

Læs Danmarks Sportsfiskerforbunds høringssvar her

Forbundets modstand mod forslaget skyldes, at det både vil påvirke de vilde dyrs mulighed for at bevæge sig i frit i området og samtidig vil medføre en betydelig forringelse af mulighederne for at dyrke lystfiskeri i søen. Forbundet opfordrer i sit svar kommunen til at tage dialogen med de lokale sportsfiskere, så mulighederne for at fiske kan forbedres i stedet for det modsatte.

Støt vores arbejde for bedre adgang til fiskevand