Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen skal i samråd om sølvlaks

netudskiftning_web1.jpg

I kølvandet på efterårets afsløring af Hjarnø Havbrug A/S’ omfattende opdræt af sølvlaks har Christian Rabjerg Madsen (S) indkaldt Esben Lunde Larsen til samråd om det ulovlige opdræt. Samrådet finder sted d. 24. januar 2018.

Danmarks Sportsfiskerforbund kunne i begyndelsen af november afsløre, at Hjarnø Havbrug A/S har opdrættet sølvlaks i sine havbrug ved Horsens Fjord uden de nødvendige tilladelser. Siden da har Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg bedt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen om at kommentere på afsløringen, og Socialdemokratiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen, har stillet flere kritiske spørgsmål til ministeren.

Foreløbigt har Esben Lunde Larsen blot bedt sit ministerium om at undersøge de gældende regler og tilladelser i forbindelse med opdræt af sølvlaks. Men det stiller Christian Rabjerg Madsen sig ikke tilfreds med. Derfor har han nu kaldt ministeren i samråd for at få svar på ”(…) hvordan ministeren agter at følge op på oplysninger om, at Hjarnø Havbrug har opdrættet sølvlaks uden de rette tilladelser, og at sølvlaks fra havbruget er endt i naturen?”.

– Vi er glade for, at Christian Rabjerg Madsen ønsker at få et klart svar på, hvordan ministeren agter at følge op på denne alvorlige sag. Det er en sag med rigtig mange aspekter, som blandt andet også skal ses i sammenhæng med hele planen om etablering af nye havbrug i Kattegat, hvor Hjarnø Havbrug A/S og et tilknyttet firma er ansøger til to nye store havbrug ud for Djursland. Derfor skal hver en sten i denne sag vendes, siger Verner W. Hansen, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.