Spindoktoren fortsætter Lasse Hagebros mission

DSC_0657.JPG

Der har været stille omkring ”Logen til Havørredens Ve og Vel” siden Lasse Mikaelsen døde i foråret.  Men nu melder Lasses ”spindoktor” og gode ven, Knud Pedersen fra Brande, sig på banen og tilbyder undervisning fra ørredernes vuggestue -i Lasses ånd.
Fredag den 24. november kl. 10.00 er tidspunktet, hvor denne sæsons undervisning af skoleelever går i gang. Der er udvalgte to 4. klasser fra Dalgasskolen i Brande i samarbejde med lærer Jesper Meier, Dalgasskolen, oplyser Knud og fortsætter:

Vi starter med en kort introduktion om projektets forløb for derefter at gå i gang med el-fiskeri efter moderfisk (bækørred / havørred). Det kan i sig selv være vanskeligt at fange gydemodne fisk, men når det lykkes, vil fiskene blive strøget for rogn og sæd for derefter at blive genudsat i vandløbet, hvor de er fanget.

Rognen vil blive befrugtet på stedet og derefter udlagt i to specialudviklede rugekasser i vandløbet. Dagens projekt forventes afsluttet kl. ca. 12.00.

Rugekasserne skal nu have total fred og ro, mens æggene udvikler sig. Hen i slutningen af februar vil de være blevet til øjenæg. Det skal eleverne naturligvis også se og ca. 480 graddage efter befrugtningen begynder klækningen af de nye små fisk.

Ligeledes når det sker, normalt i midten af april, skal skoleelever, lærere og andre interesserede se resultaterne af vore fælles anstrengelser, slutter Knud Pedersen.

image001.jpg