Nyt mærkningsprojekt af havørred i Roskilde Fjord

modtager.jpg (1) Der opsættes lyttebøjer flere steder i Roskilde Fjord

Der har længe kørt et forsøg med pighvar i Roskilde Fjord, hvor indopererede sendere fortæller om deres bevægelser rundt i fjorden. Dette forsøg suppleres nu med et nyt forsøg, og denne gang handler det om havørreder.

Uffe Clemmensen, der er formand for Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK), fortæller til Sportsfiskeren, at han fik ideen tidligere i år og forelagde den for DTU Aqua. Her var der opbakning, men på betingelse af, at han selv kunne få økonomien på plads. Det er nu lykkedes for Uffe, der har fået indsamlet hele 110.000 kr. til formålet. Støtten er kommet fra Roskilde, Lejre, Halsnæs, Hillerød og Frederikssund kommuner, samt fisketegnsmidlerne og Fishing Zealand.

Hensigten er at mærke 50 af de havørreder, der bliver opfanget ved fisketrappen ved Langvad Å. Efter årets strygning vil de få indopereret en sender, og lyttebøjer ude i fjorden vil derefter kunne fortælle om, hvordan fiskene trækker rundt i fjorden.

Seniorforsker Jon Christian Svendsen fra DTU Aqua har netop inviteret til informationsmøde om projektet. Her vil han orientere om projektet, samt fortælle om, hvad der begrænser antallet af ørreder i fjorden. Mødet afholdes lørdag den 18. november, kl. 18.00. Stedet er Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund.

Når de første fisk udsættes med sendere, vil vi vende tilbage her på Sportsfiskeren.dk med nærmere information om, hvordan man skal forholde sig, hvis man fanger en af de mærkede fisk.