334 hunner og 300 hanner

ny elfiskeri.jpg Svendborg Sportsfiskerforenings tur til Stokkebækken gav i alt 59 ørreder til klækkeriet.

Der skal normalt 450-500 hun-havørreder og omkring 350 han-havørreder til for at kunne producere de cirka 500.000 små ørreder, der hvert år udsættes i vandløb på Fyn. Selvfølgelig mest efter størrelsen på hunnerne.

Den 16. november var årets foreløbige ”høst” gjort op til 334 hunner og 300 hanner på klækkeriet Fyns Laksefisk - høstet ved elfiskeri foretaget af lokale sportsfiskere, frivillige fra Vandpleje Fyn og medarbejdere på klækkeriet. Efter at opgørelsen blev lavet, er der kommet flere havørreder ind i de store kar.

Lørdag den 18. november elfiskede et hold frivillige fra Svendborg Sportsfiskerforening i Stokkebækken på Østfyn - en å, der normalt har en meget stor ørredbestand. Det havde den også denne gang. Elfiskerne kunne bringe i alt 59 ørreder ind til Fyns Laksefisk; den største fisk på 74 cm.

Samme dag havde Morud-foreningen en tur til til Stavids Å. Den gav omkring 20 havørreder, oplyser Vandpleje Fyn.

Søndag gik det løs i Vindinge Å. Turen blev foretaget af frivillige fra Dalum Lystfiskerforening og gav 16 ørreder til klækkeriet. Den største ”fangst” på turen var en vældig hun på 82 cm, men den blev genudsat fordi den havde flere store åbne sår.

Søndagens sidste tur stod Vandpleje Fyn for. Den gik til Lindved Å, et tilløb til Odense Å. Holdet var på en særlig mission, nemlig at finde hanner og helt strygeklare hunner. Det lykkedes meget godt: Med til klækkeriet kom 8 hunner og 11 hanner. Den største var en flot farvet hanfisk på 80 cm. Efter den netop forgangne weekends elfiskeri er det formentlig slut for i år.

I øvrigt har elfiskerne genudsat mange ørreder; de fleste fordi de stadig var for blanke. Det drejer sig om godt 200 hunner og knap 100 hanner. Kun få fisk har været ramt af svamp.

ny elfiskeri stokkebækken.jpg
Søren Knabe fra Vandpleje Fyn med den store flot farvede han fra Lindved Å.