Grus- og stenudlægning opstrøms Vilhelmsborg

skovbo-3.jpg

Østjyske Lyst- og Fritidsfiskere (ØLF), vandløbsgruppen ”Vandstjernerne” og Aarhus Kommune gennemførte søndag d. 29. oktober et stort projekt, hvor der blev udlagt mere end 31 kubikmeter grus og sten i Giber Å opstrøms den nu fjernede Vilhelmsborg Sø ved Mårslet.

 I alt ti store flotte gydebanker blev etableret. Alle med udlagte kæmpe sten op til 300 kg ind i mellem

 Vandløbet står nu klar til efterårets gydninger af de mange store havørreder. Der nu for første gang i 80 år har helt fri passage op til udspringet ved Tranbjerg. Allerede ved udlægningen af de mange tons grus og store sten kunne der ses flere store ørreder, som trak op på de nye gydebanker. 

 Hele det store arrangement blev gennemført som et samarbejde mellem Aarhus Kommune, ØLF og de frivillige lystfiskere i vandløbsgruppen ”Vandstjernerne”.

 Kommunen havde sørget for grus og maskineri, og lystfiskerne havde samlet et stort hold af frivillige, der med skovle og trillebører fik udlagt grus og sten.

 Arne Bager, der er formand for ØLF fortæller:

 Samarbejdet mellem os frivillige lystfiskere og Aarhus Kommune er virkelig forbilledligt, og vi oplever, at kommunens dygtige vandløbsmedarbejdere gør sig stor umage, hver gang vi kommer med initiativer til at forbedre miljøet i vandløbene.