Prøv snorkelstierne i Øresund

snorkelsti.jpg

For sjette år i træk kan man opleve en række forskellige snorkelstier på havbundene omkring Helsingør og omegn. Stierne er et tilbud til natur-og havinteresserede der gerne vil ud på egen hånd og opleve det spændende liv under Øresunds overflade og er udlagt af Øresundsakvariets naturvejledere.Der er igen i år etableret stier ved Snekkersten ud foran det gamle Hotel Perlen, i Kronborgbugten, ved Julebæk samt ved Hornbæk Plantage. 

- Stierne består af en række undervandsposter, der med tekst og illustrationer fortæller om de spændende dyr og planter, du kan se i nærheden af posten. Det er altså ikke selve stien som er attraktionen, men de dyr og planter som posten fortæller om, siger Jens Peder Jeppesen, marinbiolog og akvarie- og museumschef på Øresundsakvariet.

Skulle man selv have fået lyst til at prøve snorkelstierne på de ovennævnte steder, kan man starte med at studere Øresundsakvariets hjemmeside, hvor der er en fortegnelse og link til stiernes placering. Kig efter ”Snorkelstier i Nordsjælland”. Her kan man se, hvor stierne starter, samt hvor infoskiltet er opsat på landjorden. 

Hvis man har behov for eller lyst til selskab og guidning under sin første snorkling på en af stierne, kan man deltage i Øresundsakvariets fredagssnorkling hele sommeren sluttende d. 11. august. Her sejler man i fælles flok ud på Øresund i akvariets store RIB iført våddragter, finner, snorkel og maske alt sammen udlånt af akvariet. Man kan booke sin første snorkeltur på Øresundsakvariets hjemmeside under ”Snorkelsafari”.