Udsætning af ørreder i Nordkanalen

Billed 2, børn og barnlige sjæle kan sætte hver sin portion ørreder ud.jpg

Alle er hjertelig velkommen Skærtorsdag, den 13. april, når Odsherred Sportsfiskerforening sætter tusindvis af ørreder ud i Nordkanalen ved Audebo. 
Det sker ved broen over Nordkanalen ved Færgevej/Grevinge Kanalvej klokken 15.00.

Tag gerne hele familien med, for der er garanti for masser af spræl i de små fisk, når de springer i Kanalen af ”glæde”, -for det er en festdag, når ringen sluttes og ørrederne kommer hjem.
 
Tusindvis af små ørreder mellem 10-25 cm ankommer Skærtorsdag til Odsherred, hvor de sættes ud ved flere lokaliteter i Odsherred til glæde for de mange tusinde lystfiskere, der fisker med fiskestang i Isefjorden. 

Det er nemlig en festdag, når Linda Bollerup Høeg fra Fyns Laksefisk dukker op fra Odense med årets ørredsmolt til udsætning i mundingen af blandt andet Landkanalen, Nordkanalen, Sidinge Kanalen og Anneberg Sørende.

Herfra vil de vandre ud i Isefjorden i de kommende uger, og indgå i den samlede bestand af ørreder i fjorden til glæde for både lokale lystfiskere, såvel som udenlandske turister.

Bestanden af ørreder i Isefjorden er dels de udsatte fisk, og heldigvis, også naturlige vilde ørreder, der selv har formået at klare naturens forunderlige gang.

De udsatte ørreder derimod, er en del af Fiskeplejen, der administreres af DTU Aqua i Silkeborg, og som alle danske lystfiskere betaler til gennem Fisketegnet.  

I Isefjorden skal der ifølge Fiskeplejen udsættes mere end 100.000 stk. ørreder i mundingerne af vandløb, der løber til fjorden. 

Ørrederne er blevet opdrættet på Fyns Laksefisk, hvor Linda dagligt har nusset om dem og givet dem optimale forhold i ”ørredvuggestuen og -børnehaven”, således at de har haft en yderst stor overlevelse. 
 
De små ørreder blev lagt i klækkeriet på Fyn som øjenæg i efteråret 2015 og er netop afkom af moderfisk fanget under elektrofiskeri i Elverdamsåen og Tuse Å for halvandet år siden af frivillige fra Tuse Å’s Ørredsammenslutning og Odsherred Sportsfiskerforening. Moderfiskene blev strøget for æg og sæd, og de små befrugtede æg blev derefter kørt til Fyn og lagt ind i klækkebakker i opdrætsanlægget. 
 
Nu er de klar til udsætning i vandløb i Odsherred. Det fejrer vi i Odsherred Sportsfiskerforening ved at invitere til ”Open Air” ved Broen over Nordkanalen ved Færgevej/Grevinge Kanalvej, hvor vi vil være værter for udsætningen af de små ørreder. 

Vi vil sørge for akvarier, så alle kan komme helt tæt på, og dem som ønsker det, kan sætte deres egen lille ”portion” ørreder ud.

Odsherred Sportsfiskerforening og Bandeleder, Rune Hylby fra Den sjællandske Grusbande, der er et samarbejde mellem Fishing Zealand og Danmarks Sportsfiskerforbund, sørger for øl til de ”voksne”, og vand til de mindste, -både til børn og til ørreder.

Billed 1, du kan komme helt tæt på ved udsætningen i Nordkanalen.JPG