Regulerer skarver i minivandløb

To skarver jager i Lindenborg Å ved Munkholmsvej, 9280 Storvorde.JPG

Lystfiskerforeningen Binderup Å passer på deres unikke bæk- og havørreder. Først fjernede de træpælene ved udløbet som skarverne bruger til at sidde på, og nu går de skridtet videre. De har nemlig fået tilladelse fra Naturstyrelsen til at regulere skarv ved den yderste del af Binderup Å. De har også fået lodsejernes tilladelse til at jage på deres jord. 

Et par håndfulde medlemmer med jagttegn har foretaget reguleringen i marts måned. Skarven er ikke nogen nem fugl at jage, så der bliver næppe skudt mange, men hensigten er også at skræmme fuglene væk, inden alt for mange får smag på åens ørreder, forklarer Uffe Westerberg fra foreningen.

I perioden den 10.-31. marts blev  der skudt fem skarver ved den yderste del af Binderup Å. Jo længere hen i perioden, vi kom, jo færre skarver blev der observeret, men om det er et resultat af reguleringen eller skyldes andre ting, er endnu uklart, fortæller Uffe.