Giv naturen en hånd

20531.jpg

Øresundsakvariet i Helsingør sætter i den kommende tid fokus på den forurening, vi oplever i og ved havet. På torsdag 30. marts i tidsrummet kl. 11:45-15:30 afholder akvariet i den anledning affaldsindsamlingsdag i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. 

- Hjælp os med at rydde op på strandene omkring Helsingør Nordhavn og få en masse nyttig viden omkring, hvilken betydning affald har for dyrelivet i Øresund og havet generelt, lyder opfordringen fra akvariet.

- Vi mødes foran Øresundsakvariets indgang kl. 11.45 og fordeler os i to grupper. Tilmelding ikke nødvendig, bare mød op. Med én af akvariets naturvejledere i spidsen går vi mod henholdsvis Kronborgstranden og Marienlyst Strand for at fjerne affald. Naturvejlederne vil undervejs fortælle om problemerne med alt det affald, vi mennesker forurener vores natur med og håber selvfølgelig også, at vi rent faktisk finder og møder nogle interessante dyr i strandkanten eller bare noget interessant opskyl, siger akvariechef og havbiolog Jens Peder Jeppesen.

Hvis man ikke når at være med på torsdag sammen med Øresundsakvariets naturvejledere, så har man chancen på den officielle Affaldsindsamlingsdag søndag d. 2. april. Se også Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside for yderligere oplysninger.