Ny episode af ”Knæk & Bræk”: Den sidste torsk?

A7408431 En af de sidste turbådsskippere på Øresund, Martin Hubert, ser tilbage på de gode gamle dage, hvor en torsk over 10 kilo var hverdagskost. Sådan er det ikke længere, og torskefiskeriet på Sundet er en skygge af sig selv.

En ny episode af ”Knæk & Bræk” ligger nu frit tilgængeligt, og denne gang står det i torskens tegn. Vi besøger en af de sidste skippere på Øresund – Martin Hubert fra Spar Lystfiskeri. Et fiskemiljø og en lystfiskerkultur, der blev til på grund af det engang helt vilde torskefiskeri i Sundet, og som langsomt, ligesom torsken, er ved at forsvinde. God lyttelyst.

Om podcasten
I samtalepodcasten “Knæk og bræk” inviterer vi dig ind i lystfiskeriets forunderlige verden, og i hvert program dykker værten Anders Worre ned et nyt emne eller fiskeri sammen med interessante og vindende mennesker fra lystfiskerverden.


”Knæk og bræk” ligger gratis tilgængelig på Spotify, Apple Podcast, Podimo eller her på siden.

Engang var den overalt i de danske farvande, og du kunne fange den fra enhver mole, høfde og havn. Og på kysten gjorde den skæggede fætter det besværligt at være havørredfisker, når mørket faldt på. Det er selvfølgelig torsken, vi taler om. For mange den første ægte introduktion til lystfiskeriets verden.
 
Men nu er det forbi. Torsken er næsten helt forsvundet fra de indre danske farvande. I en sådan grad, at den i hele Østersøen, bælterne og Øresund er fredet i 2024.

”Knæk & Bræk” er denne gang taget til Nordhavn i København for at tale med en af de sidste skippere på Øresund – Martin Hubert fra Spar Lystfiskeri. Et fiskemiljø og en lystfiskerkultur, der blev til på grund af det engang helt vilde torskefiskeri i Sundet, og som langsomt, ligesom torsken, er ved at forsvinde.

Vi taler også med fiskebiolog Kaare Manniche Ebert, for at blive klogere på Østersøtorsken, hvorfor den er på randen af kollaps, og om den og fiskeriet efter den kan vende tilbage. 

A7408433
Martin Hubert fortæller historier fra de gode gamle dage på Øresund, og Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskebiolog, Kaare Manniche Ebert, gør os klogere på Østersøtorsken, dens tilbagegang, og hvad fremtiden bringer for fiskeriet og torsken.

”Knæk & Bræk” er denne gang taget til Nordhavn i København for at tale med en af de sidste skippere på Øresund – Martin Hubert fra Spar Lystfiskeri. Et fiskemiljø og en lystfiskerkultur, der blev til på grund af det engang helt vilde torskefiskeri i Sundet, og som langsomt, ligesom torsken, er ved at forsvinde.

Vi taler også med fiskebiolog Kaare Manniche Ebert, for at blive klogere på Østersøtorsken, hvorfor den er på randen af kollaps, og om den og fiskeriet efter den kan vende tilbage. 

Skriv til redaktionen med din ide
Har du et emne, du gerne vil have, vi tager op i podcasten, eller har du et lystfisker-relateret spørgsmål, vi skal vende med vores kommende gæster, så skriv til podcast@sportsfiskerforbundet.dk.