Masser af fede aktiviteter i efterårsferien

Børn På Akvariet 10.02.2022 Fotograf K.Nyberg Øresundsakvariet (55) Øresundsakvariet i Helsingør har mange aktiviteter for børnefamilier i uge 42. Foto: K. Nyberg. Øresundsakvariet.

Skolernes efterårsferie i uge 42 byder på mange muligheder for fisketure og andre aktiviteter. Mange af dem er målrettet børn og deres forældre. Her får du en oversigt over mulighederne.

I uge 42 får skoletaskerne lov til at blive hjemme, og i stedet kan børnene deltage i mange forskellige aktiviteter. Det gælder også, hvis du vil ud at fiske eller kigge på fisk på et af de store akvarier.

Især på Sjælland er der mange fiskeaktiviteter, og det skydes ikke mindst, at Fishing Zealand er på banen med fisketure otte steder på Sjælland.

Her får du en oversigt over en række aktiviteter i uge 42.

Frederikssund – Grønlien Sø – Lørdag den 14. oktober kl. 10-13
Fishing Zealand og Frederikssund Kommune Inviterer til gratis fisketur særlig målrettet børn og unge, men voksne er også velkomne. Der er mulighed for at låne grej, og en fiskeguide hjælper til. Læs mere her.

Guldborgsund – Kutterture efter fladfisk på Langelandsbæltet – Tirsdag den 17. oktober og fredag den 20. oktober
Fishing Zealand og Guldborgsund Lystfiskerforening inviterer børn på mindst 10 år med på to fladfisketure på Langelandsbæltet. Der er plads til 10 børn på hver tur. Der sejles fra Langø Havn kl. 9-15. Det er gratis at deltage. Læs mere her.

Kalundborg – Streetfishing i Kalundborg Havn – Søndag den 22. oktober kl. 11-14
Fishing Zealand og Kalundborg Sportsfiskerforening inviterer til fisketur på havnen i Kalundborg. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Der er mulighed for at låne grej. Læs mere her.

Lejre – Fisketur til Skovsøen i Hvalsø – Søndag den 15. oktober kl. 10-13.
Fishing Zealand og Lejre Kommune inviterer til gratis fisketur særlig målrettet børn og unge, men voksne er også velkomne. Der er mulighed for at låne grej, og en fiskeguide hjælper til. Læs mere her.

Næstved – Fiskedag ved Susåen – Tirsdag den 17. oktober kl. 11-14
Fishing Zealand og Næstved Kommune inviterer til fiskeri ved den frilagte Suså i Næstved. Lystfiskere fra lokale foreninger står klar for at hjælpe. Arrangementet er gratis, og der er mulighed for at låne grej. Læs mere her.

Odsherred – Familiefiskeri i Lammefjordskanalerne – Lørdag den 21. oktober kl. 10-13
Fishing Zealand, Odsherred Kommune og Odsherred Sportsfiskerforening inviterer på fisketur ved Lammefjordskanalerne. Arrangementet er gratis, og der er mulighed for at låne grej. Læs mere her.

Roskilde – Familiefisketur ved Lynghøjsøerne – Fredag den 20. oktober kl. 10-13
Fishing Zealand og Roskilde Kommune inviterer på gratis fisketur særlig målrettet børn og unge, men voksne er også velkomne. Der er mulighed for at låne grej, og en fiskeguide hjælper til. Læs mere her.

Vordingborg – Fisketur til voldgraven ved Gåsetårnet – Onsdag den 18. oktober kl. 10-13
Fishing Zealand, Vordingborg Kommune og Sportsfiskerforeningen Storstrømmen inviterer på gratis fisketur særlig målrettet børn og unge, men voksne er også velkomne. Der er mulighed for at låne grej, og lokale lystfiskere hjælper til. Læs mere her.

Helsingør – Fisk med Fiskerinderne – Torsdag den 19. oktober kl. 10-13
Kulturværftet og Fiskerinderne Stine og Kalle inviterer på fisketur i Helsingør Havn ved Kulturværftet.
Der fiskes fra kajen, og fangsten tilberedes med det samme. Det er ikke nødvendigt at medbringe grej.
Pris: 50 kr. Læs mere her.

Helsingør – Fladfisketure på Øresund – Torsdag den 19. oktober kl. 8-15 og lørdag den 21. oktober kl. 7-12
Sport Dres arrangerer fladfisketure på Øresund med turbåden M/S Fyrholm. Læs mere her.

Helsingør – Øresundsakvariet
Øresundsakvariet har blæksprutter som tema i hele uge 42 med mange forskellige aktiviteter på programmet. Du kan også komme ud på sundet på sæl- og marsvinsafari. Læs mere her.

Hirtshals – Nordsøen Oceanarium
Akvariet har en række familieaktiviteter i uge 42. Du kan blandt andet komme til at overnatte inde ved akvariet. Læs mere her.