Stor pighvar sikrede Jimmy Jensen sejren i DM i fladfisk

Startfoto Der var fuld drøn på, da småbådene stævnede ud fra Onsevig om lørdagen.

Den 8.-10. september 2023 var Onsevig Havn base for den 13. udgave af DM i fladfisk, som samler småbådsfiskere fra hele landet. Den individuelle titel som Danmarksmester gik til Jimmy Jensen, som fangede en pighvar på næsten tre kilo.

Fredag den 8. september samledes 319 deltagere fordelt på 119 både ved havnen i Onsevig på Lolland i det smukkeste sensommervejr, og dagen efter stævnede de ud på Langelandsbæltet for at få afgjort, hvem der kunne fange de største fladfisk.

Danmarksmesterjimmyjensen Jimmy Jensens pighvar på 2907 gram gav ham sejren i den individuelle konkurrence.

Jimmy Jensen blev dobbeltvinder
Da resultatet blev gjort op om søndagen, kunne Jimmy Jensen kåres som vinder i den individuelle konkurrence. Hans vinderfisk var en pighvar på 2907 gram. Andenpladsen gik til Søren Jensen, mens Rene Andersen blev nummer tre.

I teamkonkurrencen gik førstepladsen også til Jimmy Jensen som dannede team med sin makker Jørgen Als. De opnåede 206,20 point. Andenpladsen gik til Team Sallinge med 184,79 point, og Team Size Matters løb med tredjepladsen med 183,36 point.

Hos juniorerne løb Carl Vagn Filsø med sejren foran Philip Ditlev Sørensen og Andreas Gustavsen.

Tilfredse arrangører
Hos arrangørerne fra Onsevig Havn var der stor tilfredshed med afviklingen af stævnet. Det flotte vejr fredag og lørdag trak mange gæster til havnen, og søndag, hvor tågen lagde sig over bæltet om formiddagen, diskede kokken og lystfiskeren Gordon Henriksen op med lækre retter fra sin køkkenvogn på havnen.

Teamgruppe
Jimmy Jensen og Jørgen Als vandt teamkonkurrencen foran Team Sallinge (th.) og Team Size Matters (tv.)

Juleaften for småbådsfiskere
Ægteparret Peter Holmgren og Sigrid Malmstrøm Jacobsen kommer fra Jægerspris og har gennem flere år deltaget ved DM i fladfisk under teamnavnet Team Size Matters. Denne gang kom de på podiet med en tredjeplads, men de har også tidligere været med på den øverste podieplads som en del af et firemandsteam.

– At deltage i DM i fladfisk er simpelthen juleaften for os småbådsfiskere, fastslår Peter Holmgren og fortsætter:

– Det er en lille havn, hvor mange både skal finde på plads, men alle ved konkurrencen er super hjælpsomme, og alle har smilet på.

Både hygge og benhård konkurrence
Peter understreger dog også, at det er en benhård konkurrence, når først det går løs ude på vandet, hvor det i teamkonkurrencen handler om at indveje én fisk i hver af de fire kategorier pighvar/slethvar, rødspætte, skrubbe og ising – og de skal selvfølgelig gerne være så store som muligt.

– Derfor er det svært at vinde teamkonkurrencen, mens alle har en chance i den individuelle konkurrence, hvor man blot indvejer én fisk, og alle kan jo være heldige at fange den helt store, forklarer Peter.

Lørdag var vejret rigtig fint, men søndagen startede med tåge og dis, så starten blev udsat.

– Vi manglede at fange en skrubbe, men vi nåede det heldigvis på en plads ikke så langt fra havnen. Da vi endelig kom ud, tog det nemlig kun 30 sekunder, før vi fangede en skrubbe på knapt et kilo, slutter Peter Holmgren.