Det kan du opleve i september 2023

IMG 0090 Fang en havørred som denne fra Ærø, og du er godt på vej mod en præmie.

Er du til fiskekonkurrencer ved åen, på kysten eller på havet, så er september lige noget for dig. Her har vi samlet de mange muligheder, som måneden byder på.

Der er godt med havørreder i åerne nu, og mange foreninger afholder deres årlige fiskekonkurrencer her i september. Hvis du hellere vil fiske efter dem på kysten, er der også flere kystkonkurrencer bland månedens aktiviteter. Er du mere til karper, kan du tage til karpefestival i Odsherred, og for småbådsfiskeren gælder det årets DM i fladfisk på Lolland.

Måneden byder også på et par nyhed. Du kan nemlig komme til Trutta Conventus på Møn og til Fiskeweekend ved Kongeåen, hvor det i højere grad gælder hygge end konkurrence.

Her får du et overblik over månedens begivenheder.

Fiskeweekend ved Kongeåen den 1.-3. september 2023
Kongeå Camping og Kano danner rammen om Sydvestjydsk Sportsfiskerforenings arrangement. For kun 200 kr. kan du fiske i elle foreningens fiskevande hele weekenden, og på pladsen kan du blandt andet møde folk fra Korsholm, der har spændende grej med. Du kan også møde Silja Longhurst, der laver kastedemo.

Læs mere her.


Kattegat Kyst Cup ved Frederikshavn den 2.-3. september 2023
Ved denne kystkonkurrence gælder det ikke kun havørred. Der er nemlig præmier i hele ni kategorier. Konkurrenceområdet strækker sig fra Lyngså strand i syd op til og med Rugholm ved Strandby i nord. Hedebo Strand Camping er base for arrangementet, som Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn står bag.

Læs mere her.

Uggerby Å Cup den 8.-10. september 2023
Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn inviterer til den årlige fiskekonkurrence ved Uggerby Å. Præmiesummen er hele 100.000 kr., og førstepræmien er på 20.000 kr.

Læs mere her.

Brede Å Konkurrencen den 8.-10. september 2023
Brede Å Lystfiskerforening inviterer til fiskekonkurrence ved åen. Foreningens klubhus er base for arrangementet. Her er der mulighed for at campere eller overnatte i shelter.

Læs mere her.

Karpecup
Odsherred Sportsfiskerforening afholder endnu en karpefestival ved Lammefjordskanalerne.

Karpefestival ved Lammefjordskanalerne den 8.-10. september 2023
Odsherred Sportsfiskerforening har med succes afholdt flere karpefestivaler i år. Nu er der en ny på trapperne.

Læs her, hvordan du kan deltage.

Djursland Masters den 8.-10. september 2023
Lystfiskerforeningen AROS inviterer til kystkonkurrence på Djursland og i Århusbugten. Der er præmier for 50.000 kr., og som noget nyt er der i år en kategori for genudsatte fisk.

Læs mere her.


DM i fladfisk den 9.-10. september 2023
Det årlige DM i fladfisk afholdes med havnen i Onsevig på Lolland som udgangspunkt.

Læs mere her.

Foredrag med Jens Bursell den 13. september 2023
Jens Bursell besøger Sønderjysk Sportsfiskerforening i Haderslev og holder foredrag med titlen ”Bækørred, gedder og røverhistorier”. Alle er velkomne, men maksimalt 50 deltagere. Pris 50 kr. for ikke-medlemmer.
Læs mere her.

Trutta Conventus på Møn den 15.-17. september 2023
Efter otte år med Session på Møn står Fishing Zealand bag et nyt koncept under titlen Trutta Conventus – Flyfishing Festival. Kystfluefiskeri og hygge på lejrpladsen er stadig omdrejningspunkterne.

Læs mere om arrangementet her.


Kystkonkurrence ved Svendborg den 16.-17. september 2023
Svendborg Sportsfiskerforening inviterer til kystkonkurrence, hvor der må fiskes langs kysterne på Fyn og de omliggende øer.

Læs mere her.

IMG 2479
Lasse Vig fangede denne laks på 11,4 kg i Gudenåen i 2019.

Gudenå Konkurrencen den 15.-16. september 2023
Gudenåens Ørredfond står bag konkurrencen, hvor der er præmier til de største havørreder og laks. For havørredens vedkommende er det længden, der tæller, og der er mulighed for C&R.
Læs mere her.

Ørreddage på Ærø den 23.-24. september 2023
Sidste hele weekend i september er ensbetydende med den årlige havørredweekend på Ærø.
Ærø Sportsfiskerforening står bag konkurrencen, som du kan læse mere om her på foreningens Facebookside.

Ørreddage på Mors den 23.-24. september 2023
Morsø Lystfiskerforening har også tradition for at holde ørredkonkurrence i den sidste hele weekend i september. Du finder info om konkurrencen her på foreningens Facebookside.

Foredrag om kystfiskeri efter havørred den 27. september
Jens Bursell gæster Odsherred Sportsfiskerforening og holder foredrag om kystfiskeri efter havørred. Arrangementet er åbent for alle. Se her, hvordan du kan deltage.