Sportsfiskeren 2 lander snart – få inspiration til sommerens fiskeri

Sportsfiskeren Forside Jesper Ottosen(tv) og sønnen Niels Rohde Ottosen(th), der sammen fremviser drømmelaksen fra Omme Å på dette nummer af Sportsfiskeren. Læs hele historien om gigant-laksen på side 12.

Udgivelsesoversigt 2023
Sportsfiskeren 2: 8. maj
Sportsfiskeren 3: 4. september
Sportsfiskeren 4: 20. november

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren?
Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, eller hvis det er blevet beskadiget undervejs, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk.

Du kan også selv anmelde, hvis dit medlemsblad er beskadiget eller ikke er fremkommet på www.sportsfiskeren.dk/min-side. 

Sportsfiskeren 2 er på vej til din postkasse, og det kan også findes i kiosker og butikker landet over.

Her får du en smagsprøve på, hvad du har i vente i årets sommerudgave af Danmarks vigtigste fiskemagasin.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online allerede nu samt finde tidligere numre af magasinet. 

Villestrup Bo Frier 18 09 26

10 tips til skumflue i åen
For en del fluefiskere er sommerens overfladefiskeri efter opgangsørreder blevet et af sæsonens højdepunkter. Har du endnu til gode at opleve dette intense havørredfiskeri, har vi her samlet en stribe tips fra erfarne skumfluefiskere til at komme i gang på. Desuden får du inspiration til at binde en nem og forførende skumflue.

325A4407

Laksenomader på budget
Mange forbinder norsk laksefiskeri med dyre ophold og eksklusivt fiskeri. Men hvis man er studerende og ualmindeligt glad for at fiske laks, finder man hurtigt ud af, at der er andre måder at gøre det på. Man skal bare undvære eksklusiviteten, og det kan faktisk ende med at blive ens fordel.

2023 03 09 14.00.43

Den spanske aborreskole
I Ullibarri-Gamboa-reservoiret i det nordlige Spanien kan man finde aborrer i 3-kilos klassen fouragere blandt oversvømmede træer og undersøiske ruiner. Det er et udfordrende og teknisk krævende fiskeri, og du kommer helt sikkert hjem med brugbar lærdom og erfaring, som også gør dig til en dygtigere aborrefisker på hjemmebanen.

1E9A5424

Danmarks største på flue
Jesper Ottosen tog begrebet "drømmefisk" til helt nye højder, da han præsterede at fange Danmarks største fluefangede laks den 18. april i Omme Å på enhånds fluestang. I det nye nummer får du hele hans beretning om gigant-laksen, som blev fanget under stor dramatik.

IMG 8952

Fang din første karpe
Lammefjordskanalerne i Odsherred er et fiskevand, der er let at komme til, og med en stor bestand af karper er det et oplagt sted, hvis du drømmer om at fange dine første karper. Desuden står lystfiskere fra den lokale forening klar til at hjælpe dig godt på vej.

Image00001

10 hotte kystpladser på Odden
Sjællands Odde har altid været en velkendt fiskedestination for havørredfiskere, og det er ikke uden grund. Odden byder på fantastiske fiskepladser med bundforhold til enhver kystfiskers smag. Kristoffer Ebdahl Rasmussen giver dig sine bedste bud på 10 hotte kystpladser langs Sjællands Odde.

19 DSC5234

Fisken, der erobrede verden
Der findes ørreder over hele verden, men i mange af de lande, der er verdensberømte for deres ørredfiskeri, hører ørreden slet ikke naturligt hjemme – den er importeret af britiske kolonister, der skulle have noget civiliseret at fiske efter.

Indblik På Billede

Lakseeventyret
Millionvis af kroner og tusindvis af frivillige timer er lagt i genskabelsen af de vestjyske laksestammer – og fiskeriet er bedre end nogensinde før. Men laksefiskeriet er under pres fra private opkøbere, og foreningerne føler sig magtesløse. Indblik dykker ned i lakseeventyrets op- og nedture.