Nye foreningsbåde i Viborg og Odsherred

Viborg Viborg Sportsfiskerforenings formand Jørgen Buch er klar til at søsætte den nye foreningsbåd.

Med god støtte fra især Friluftsrådet kan foreningerne i Viborg og Odsherred nu tilbyde medlemmerne adgang til at fiske fra nyindkøbte både.

Friluftsrådet yder økonomisk støtte til sportsfiskerforbundets foreninger, når de ønsker at investere i nye materialer og faciliteter, der kommer deres medlemmer til gavn.

Den mulighed har de benyttet i Viborg Sportsfiskerforening og i Odsherreds Sportsfiskerforening. Begge foreninger har nemlig anskaffet nye både, og det har kun krævet en beskeden økonomisk udgift for foreningerne.

Viborg: Båd til søer og fjorde
I Viborg Sportsfiskerforening ansøgte de om midler fra en særlig pulje hos Friluftsrådet, og det udmøntede sig i et tilskud på 44.600 kr. Sammen med nogle få tusinde kroner fra foreningens egen kasse var der økonomi til at indkøbe en Linder aluminiumsbåd med elmotor, samt en bådtrailer.

Båden er nu tilgængelig for alle foreningens medlemmer, når blot de har kørekort og adgang til en bil med trækkrog. Båden er især tænkt til brug på de midtjyske søer og i Limfjorden og Mariager Fjord.

Læs mere om båden her.

Odsherrred Den 26. marts blev den nye båd søsat i havnen i Nykøbing Sjælland.

Odsherred: Mulighed for bådfiskeri på både fjord og hav
Odsherreds Sportsfiskerforening har også valgt en Linder aluminiumsbåd, men en noget større udgave end Viborg Sportsfiskerforenings båd. Her er der tale om en Linder Arkip 460 styrepultsbåd, der er udstyret med en 30 HK motor.

Søndag den 26. marts blev båden indviet i havnen i Nykøbing Sjælland, hvor den får fast havneplads. Den kan dog også bruges fra andre havne i området, idet foreningen har en bådtrailer, der kan benyttes. Båden står til rådighed for foreningens medlemmer mod en mindre betaling pr. tur.

Budgettet i Odsherred nåede op på 190.000 kr., og foreningen har modtaget støtte fra både Friluftsrådet og Nordea-fonden.

Læs mere om båden her.

Søg støtte hos Friluftsrådet
Danmarks Sportsfiskerforbunds medlemsforeninger har mulighed for at søge støtte til projekter hos Friluftsrådet. Det kan for eksempel være til både, udstyr til rydning og beskæring ude ved fiskevandet eller materialer til broer ved vandløbene, men der er mange andre muligheder.

Læs mere om støttemuligheder og ansøgningsfrister her.