Medlems- og velkomsttilbud: Køb fiskeline lavet af 100 procent genbrugsmaterialer

DSC1490 I samarbejde med VMC Rapala introducerer Danmarks Sportsfiskerforbund Sufix Recycline til halv pris for alle medlemmer samt som velkomsttilbud til nye medlemmer – både individuelt medlemskab og foreningsmedlemsskab.

Fiskelinen Sufix Recycline er den eneste nylonline på markedet, som er lavet af 100 procent genbrugsmaterialer, hvilket gør den til et af årets bedste grejnyheder. Sportsfiskeren.dk har talt med Rapala VMC om den nye fiskeline, som lige nu kan købes som både medlems- og velkomsttilbud.

100% GENBRUGSNYLON MED MANGE MULIGHEDER

• Er du nystartet lystfisker, eller vil du introducere familien til lystfiskeri, så er linen både nem at håndtere og billig i drift.

• Mange erfarne å-fiskere vælger nylonline til havørred- og laksefiskeriet, hvor fleksibilitet er vigtigere end lange kast.

• Vælg mellem tykkelserne 0,25 mm, 0,30 mm, 0,35 mm og 0,40 mm.

Mangler du en ny fiskeline, og vil du samtidig gerne tage mere ansvar for miljøet? Så er genbrugsnylonen Sufix Recycline måske noget for dig.

Men hvad er linen helt præcist lavet af, og hvordan opstod ideen til at lave fiskeline af genbrugsmaterialer? Det er nogle af de spørgsmål, vi har stillet finske Taneli Väisänen, som er hovedansvarlig for Sustainability i Rapala VMC

Hvilken slags genbrugsmateriale er linen præcis lavet af?
– Sufix recycline er verdens første monofilament fiskeline, der udelukkende er lavet af genbrugsråmaterialer. Linen er lavet af Econyl-materiale, som består af 100% genbrugsnylon. 25% af materialet kommer fra genvundne kommercielle fiskenet og affald fra dambrug, og resten (75%) er lavet af kombinationen af industriaffaldsnylon og nylonrester fra forbrugsvarer.

Hvordan opstod ideen om at lave en fiskeline af genbrugsaffald?
– Vi vidste allerede, at polyamid ikke kunne genbruges til at lave ny fiskeline i en tilstrækkelig kvalitet. Det kan kun brændes, sendes til lossepladser eller blandes med andre genbrugte plastkvaliteter. Da vi læste om Econyl, gav det pludselig mening. Ret hurtigt havde vi et møde og startede et projekt sammen. For at gøre Econyl velegnet til fiskesnøre var vi nødt til at udvikle en ny kvalitet af materialet.

Linen er lavet af genbrugsaffald, men hvad med emballagen, spolen osv.?
– Emballagen til produktet er lavet af pap uden plastik, og den er desuden 100 % genanvendt og genanvendelig. Spolen er lavet af 100% genbrugsplast og kan genbruges igen. De anvendte trykfarver er også vandbaserede.

Hvorfor er det vigtigt for Rapala VMC at tænke mere bæredygtigt?
– Rapala VMC har været aktiv inden for bæredygtighedsemner i lang tid. For eksempel har vi arbejdet på blyfri kunstagn i over et årti. Naturens og især vandets tilstand er afgørende for vores forretning. Derfor ønsker vi at være med i front for at sikre, at fremtidige generationer får mulighed for at udforske naturen og fiskeriet på samme måde, som vi har været i stand til. Jeg synes også, det er vores ansvar, at naturens tilstand ikke kompromitteres kun for forretningens skyld.

Har I planer om at lave lignende tiltag i fremtiden?
– Ja. Vi har netop lanceret Rapala Disposal Container, som også er lavet af genbrugsråvarer. Det er ret almindeligt, at der ikke er nogen skraldespande, når man færdes ved fiskevandet. Dette produkt er en løsning på det, da det er kompakt nok til at bære med dig. Du kan lægge stykker af fiskesnøre osv. inde i beholderen for at sikre, at de ikke ender i naturen.
Vi planlægger også at introducere produkter fremstillet af genbrugsråvarer i vores vigtigste produktkategorier. For eksempel ville det være en stor præstation at lave en Rapala-wobler af 100% genbrugsråmaterialer, men før vi gør det, skal der laves meget research og udvikling. Vi ønsker ikke at lave hurtige ændringer i vores produkter, før vi har sikret os, at vi er i stand til at opretholde den kvalitet, vi er kendt for, slutter Taneli Väisänen.

DSC1361
Sufix recycline er verdens første monofilament fiskeline, der udelukkende er lavet af genbrugsråmaterialer.Du kan vælge imellem tykkelserne 0,25 mm, 0,30 mm, 0,35 mm og 0,40 mm.

Medlems- og velkomsttilbud

Tilbud for medlemmer:
2 x 300 meter Sufix Recycline
Normalpris: 298 kr.
Din pris: 149 kr.

Find medlemstilbuddet på www.sportsfiskeren.dk/webshop

Velkomsttilbud + medlemskab – både individuelt og forening:
2 x 300 meter Sufix Recycline + medlemskab
Kun: 550 kr.

Bliv medlem, og tilkøb fiskeline til velkomstpris på www.sportsfiskeren.dk/bliv-medlem/velkomsttilbud

Miljøvenligt tilbud til medlemmer og ikke-medlemmer
I samarbejde med VMC Rapala introducerer Danmarks Sportsfiskerforbund Sufix Recycline til halv pris for alle medlemmer samt som velkomsttilbud til nye medlemmer – både individuelt medlemskab og foreningsmedlemsskab.

– Rapala VMC påskønner samarbejdet med Danmarks Sportsfiskerforbund, som i denne sammenhæng går forrest omkring initiativet med de bæredygtige liner som en del af deres medlems- og velkomsttilbud. Og udover at få gode og miljøvenlige liner til en god pris, så har man jo samtidig muligheden for at blive en del af Danmarks Sportsfiskerforbund og deres arbejde for et bedre vandmiljø. De to ting går godt hånd i hånd, fortæller Jesper K. Johansen hos Rapala VMC i Danmark.