Sportsfiskeren 4 er på trapperne

Forside

Årets vinternummer af Sportsfiskeren er på trapperne og lander i postkasser og butikker fra mandag den 22. november, men medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. Sportsfiskeren 4 giver blandt andet tips til, hvordan du kommer i kontakt med vinterens kølige kæmpeaborrer, en guide til 6 nyttige fiske-apps, årets store lakserevy, 10 hotte kystpladser på Norddjurs og meget, meget mere. God læselyst!

Udgivelsesoversigt 2022

 

Sportsfiskeren 1: 1. marts 2022

Sportsfiskeren 2: 10. maj 2022

Sportsfiskeren 3: 6. september 2022

Sportsfiskeren 4: 22. november 2022

 

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren?

Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk

Sportsfiskeren 4 er på vej til din postkasse, og det kan også findes i kiosker og butikker landet over. Her får du en smagsprøve på, hvad du har i vente i årets vinterudgave af Danmarks vigtigste fiskemagasin.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online allerede nu.

DSC09224

10 hotte kystpladser på Norddjurs
Norddjurs er kendt for sit gode vinterfiskeri, når lommer af varmere vand lokker stimer af havørreder ind på kastehold langs den rå yderkyst. Men faktisk har kysterne noget at byde på hele året rundt. Djurslandsfiskeren Troels Holstein Kaa giver dig her sine bedste bud på 10 hotte kystpladser på det nordlige Djursland. Samtidig får du en række nyttige kysttips med på vejen.

Biodiversitet V2 Copy (1)

Fiskeri, fordomme og forestillinger
Forestillinger og fordomme om lystfiskere er både mange og udbredt. Men hvorfor er det sådan, og hvor kommer de fra? Lystfiskeriet har gennem tiden været beskrevet vidt forskelligt, og vi ser nærmere på fænomenet.

DSC3356

Rutsjebanetur på førsteklasse
Cosmoledo Atollen er uden tvivl den mest sagnomspundne destination i verden, når det gælder den berygtede giant trevally – en fisk, der ofte omtales som flattens gangster. Rasmus Ovesen er én af yderst få danskere, som har fisket atollen, og det blev en uforglemmelig tur i mere end én forstand.

FC3B2744

Seatrout Science
En analyse af flere hundrede fisketure har fuldstændig ændret makkerparret Lars B. Henriksen og Rune Westphals perspektiv på kystfiskeri efter havørred. Årtiers gamle fiskevaner er lagt på hylden, og ved at ændre strategien radikalt har de to erfarne fluefiskere nu fordoblet deres fangster i den kolde del af året.

424A9689

Laksedrømme
Tobias Park har i år tilbragt over halvdelen af laksesæsonens 180 dage i waders langs Skjern Å. De mange timer med fluestangen har givet stof til eftertanke og et nyt syn på fluer til danske laks. Næste år vil æsken være fyldt med funklende flashfluer og en simpel klassiker, man efter sigende har svært ved at fange laks på i Danmark.

IMG 9919

Kølige kæmpeaborrer
Mange lystfiskere forbinder aborrefiskeri med sol og varme, men Jörgen Larsson er ikke som de fleste. Han dyrker også gerne sit favoritfiskeri, når temperaturen nærmer sig nulpunktet i årets koldeste måneder. I lavvandede områder lister han sine jigs af sted i sneglefart for at lokke en af de svære kæmpeaborrer til et forsigtigt hug.

0Y4A4295 Copy

Laksesæsonen 2021
Laksesæsonen fik en flyvende start med mange storlaks blandt fangsterne i foråret. Den resterende del af sæsonen var fangstmæssigt mere jævn, selvom der også var positive overraskelser undervejs. Forbedringer, store søslag, og nye udfordringer for laksen var alt sammen en del af årets gang. Læs med og få et tilbageblik på årets lakseeventyr ved de jyske åer.

DJI 0772Web 2

Indblik: Vilde vandløb
Et godt fiskeri efter havørred og laks, i åen, langs kysterne og på havet, er helt afhængigt af vilde vandløb. Danmarks Sportsfiskerforbund arbejder derfor målrettet på, at så mange vandløb som muligt har det så vildt som muligt. Læs mere om Forbundets og de frivilliges arbejde i Sportsfiskeren Indblik #4.