ROLK søsætter Kutlingen i Roskilde Fjord

Båd Roskilde Kutlingen er godkendt til 12 passagerer, og ROLK ser frem til de kommende fisketure på Roskilde Fjord.

Roskilde og Omegns Lystfiskerklub og Roskilde Oplevelseshavn er nu klar til at søsætte den nye formidlingsbåd Kutlingen, der skal bruges til fiskeri og oplevelsesture. Det sker ved et arrangement på Roskilde Havn fredag den 8. oktober 2021.

Når formidlingsbåden Kutlingen bliver søsat og navngivet fredag den 8. oktober, er det resultatet af et godt samarbejde mellem Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK) og Roskilde Oplevelseshavn.

De to partnere har gennem intenst arbejde fået skaffet 550.000 kr. blandt andet gennem støtte fra Roskilde Kommune, Nationalpark Skjoldungernes Land og Friluftsrådet, og båden har de seneste måneder været under produktion i Tyskland.

Nu er den imidlertid ankommet til Roskilde, og den vil blive søsat og navngivet ved et arrangement på Roskilde Havn fredag den 8. oktober 2021, kl. 15.30. Alle er velkomne til at deltage, og du kan se dagens program her.

Bådens specifikationer

Defender 7.0 Lorsby CAT er en nyudviklet båd til lydløs, forureningsfri og CO2-neutral udforskning af søer, åer, fjorde, kanaler og havne.

  • Længde 7,0 m, bredde 2,5 m, dybgang 0,6 m, vægt 900 kg.
  • Kapacitet: CE-godkendt til 12 personer, Herudover skipper og en medhjælper i alt 14 personer – 1000 kg.
  • Motor: 2 stk. 4 kW Torqeedo el-motorer.
  • Batterier: 4 x 230 Ah AGM-batterier – mindst 6 timer uafbrudt sejltid på batterierne. 6-10 års holdbarhed.
  • Solpaneler: 3 x 335 Wp – producerer ca. 2,5 kWh på en sommerdag.
  • Skrog og aptering i korrosionsfri aluminium. Skridsikkert aluminiums-dæk.
  • Styrepult med rat, motorstyring, batterimonitor og separat 12 V-udtag
  • Bænke i aluminium med plads til redningsveste og - udstyr.
  • Udviklet af solbaaden.dk og produceret i Tyskland af Lorsby Boote, Winsen-an-der-Aller.

Eldrevet båd
Kutlingen er en aluminiumsbåd på 7 x 2,5 meter med en dybdegang på 60 cm. Båden drives af to elmotorer, der henter strøm fra solpaneler og batterier. Den kan skyde en fart på cirka 6 knob med 13 personer ombord.

Fiskeri og formidling
ROLK skal primært bruge båden til fiskeri og oplevelsesture for foreningens medlemmer, mens Roskilde Oplevelseshavn skal bruge den til undervisning af skolebørn i forbindelse med formidling af natur og miljø på Roskilde Fjord.

ROLK vil desuden samarbejde med Roskilde Kommune om at lave ture for udsatte unge og familier.

ROLKs formand Uffe Clemmensen forventer, at båden i år vil blive brugt frem til slutningen af oktober, hvorefter den tages på land. De to foreninger har oprettet et fælles bådelaug, der skal stå for drift, turplanlægning og vedligeholdelse.

– Vi er i begge foreninger utroligt taknemmelige for den opbakning projektet har fået fra vores samarbejdspartnere, og vi er sikre på, at båden bliver en succes og en attraktion for alle, der holder af natur og vand, udtaler Uffe Clemmensen.