Sportsfiskeren 3 er på vej til dig

Forside

Årets efterårsnummer af Sportsfiskeren er på gaden fra mandag den 6. september, men medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. Sportsfiskeren 3 giver tricks til sjovt og effektivt jigfiskeri efter søens sortstribede røvere og opskriften på eksperternes foretrukne aborreflue. Og så kigger vi nærmere på solofiskeriet, og hvorfor det kan være så vidunderligt at være ene mand ved vandet. God læselyst!

Udgivelsesoversigt 2021

Sportsfiskeren 1: 1. marts

Sportsfiskeren 2: 17. maj
Sportsfiskeren 3: 6. september
Sportsfiskeren 4: 22. november

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren? Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk

Sportsfiskeren 3 er på vej til din postkasse, og det kan også findes i kiosker og butikker landet over. Her får du en smagsprøve på, hvad du har i vente i årets sommerudgave af Danmarks vigtigste fiskemagasin.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online allerede nu.

216

Klassisk aborrefiskeri
Den traditionsbundne jig er en af hjørnestenene i det klassiske aborrefiskeri. Det er en enkel metode, som fungerer i de fleste situationer i løbet af året. Med den rette teknik er jigfiskeri uhørt effektivt og byder på flere muligheder, end man skulle tro. Tilmed leverer jiggen ofte de største aborrer.

SW7 7820

Torsk i tyverne
For Thomas Søbirk har der været et par årlige torsketure på programmet siden firserne. Selvom fluefiskeriet i dag fylder mest for den berejste fisker, har han aldrig nydt torskefiskeriet mere end nu. I det nye nummer fortæller han, hvorfor Øresunds torskefiskeri i tyverne er så meget sjovere, end det var i fiskeriets storhedstid.

Indblik 2

Ene mand ved vandet
Lystfiskeri er ofte lig med godt kammeratskab og fællesture, men mange har også brug for fisketure i eget selskab, og det kan der være flere grunde til. Mikkel Frey kigger nærmere på solofiskeriet, og hvorfor det kan være så vidunderligt at være ene mand ved vandet.

IMG 5051 Kopi

5 skælsættende historier
Skælprøver og skælaflæsning er et vigtigt værktøj til at få præcis viden om en række fisks livscyklus og levevis. I dette nummer dykker fiskebiolog Kaare Manniche Ebert ned i 5 fiskehistorier, og ved hjælp af skælaflæsninger løfter han sløret for fiskenes spændende livshistorier.

4

Vis mig din grejæske
Efterår er lig med fiskeri efter søens sultne madammer, men hvilke geddefluer er den helt rette medicin? Sportsfiskeren tager et kig ned i Marc Skovbys toptunede geddeboks for at finde svaret.

KUN TIL BOKS OM CLAUS

10 hotte havørredøer
I havet omkring Fyn finder man mange småøer, og fælles for de fleste er, at de byder på fantastiske havørredmuligheder. Claus Eriksen har besøgt dem alle, og giver dig her 10 fynske havørredøer, som alle kan besøges via færge eller iført waders.

Glenstrup Martins Minnow 04

Aborrekoden er knækket
I flere af vores europæiske nabolande er rendyrket fluefiskeri efter aborrer i tydelig fremgang. Kigger man nærmere på trenden ses en tydelig fællesnævner i flueboksen blandt de mest succesfulde aborrefiskere. Briten Martin Smiths belastede baitfishflue lader nemlig til at have knækket koden til de stribede rovfisk.

Indblik

Indblik: Tema om skarven
Engang var skarven truet, i dag findes der mindst 30.000 ynglende par i Danmark. Det presser en række fiskearter, der nogle steder er tæt på udryddelse. Indblik sætter denne gang fokus på den fiskespisende fugl.