Sportsfiskeren 2 er på vej til dig

Forside SF WEB

Årets sommernummer af Sportsfiskeren er på gaden fra mandag den 17. maj, men medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. Denne gang giver Sportsfiskeren dig tips til åens havørreder, et kig ned i den toptunede grejæske til å-fiskeriet, tricks til vertikalfiskeri og sjove rovfisk samt en guide til at fange brødflove rimter. Og så så gør vi dig klogere på lystfiskeriets overtro og mange ritualer. God læselyst!

Udgivelsesoversigt 2021
Sportsfiskeren 1: 1. marts
Sportsfiskeren 2: 17. maj
Sportsfiskeren 3: 6. september
Sportsfiskeren 4: 22. november

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren? Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk

Sportsfiskeren 4 er på vej til din postkasse, og det kan også findes i kiosker og butikker landet over. Her får du en smagsprøve på, hvad du har i vente i årets sommerudgave af Danmarks vigtigste fiskemagasin.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online allerede nu.

DSCF1543

Skumfiduser til åens havørreder
Skumbillefiskeriet er blevet mere og mere populært og har vundet indpas ved mange vandløb – og ikke uden grund. Det er nemlig actionfyldt, visuelt, nervepirrende og ikke mindst drøneffektivt. I dette nummer af får du varme skumfiduser til sommerens å-havørreder.

DSCF4385

Sådan fanger du brødflove rimter
Med toastbrød, simpelt grej og den rette plan har du gode chancer for at opleve et sjovt og actionfyldt fiskeri efter rimter forår, sommer og efterår. Sportsfiskeren har taget en snak med specimenfiskeren Morten Svarer om, hvordan man fanger brødflove rimter.

Grejæske

Vis mig din grejæske
Sommerens havørredfiskeri i landets mange små og mellemstore vandløb står for døren, men hvilket skyts skal findes frem i jagten på å-havørreden? Sportsfiskeren tager et kig ned i Anders Holmers grejæske for at få svarene.

IMG 2350

Rovfisk på den sjove måde
Fra tid til anden kan man få indtryk af, at det er en videnskab at fiske rovfisk i de danske søer. Men sådan behøver det ikke at være. Faktisk kan man med simpelt grej og uden den store erfaring både fange robuste rovfisk og oplevelser for livet. 

Overtro 1

Lystfiskeriets overtro og ritualer
Vi kalder det overtro og fjollet, men ritualer og magisk tænkning i forbindelse med lystfiskeri har en vigtig funktion. Måske ikke for at fange fisk, men for at nå et lag dybere. Læs mere i den nye udgave af Sportsfiskeren. 

DSC02488

Codfathers pyt-knap
I et moderne liv med åndssvage kommentarer på Facebook og egoistiske trafikanter kan selv den bedste tålmodighed blive sat på prøve. Har man samtidig aspergers og ADHD kan det være svært at finde ro og undgå at tage det ind. Johnni Frederiksen, måske bedre kendt som Codfather, har fundet en pyt-knap i fiskeriet. 

DSC 0635 (1)

Find de varme havørreder
Mange havørredfiskere gemmer kystgrejet væk í maj og tager det først frem igen i efteråret. Men det er der ingen grund til, for havørrederne langs kysterne kan stadigvæk fanges. Læs hvordan du knækker koden til at finde de varme havørreder i sommernummeret af Sportsfiskeren. 

Indblik Billede2

Indblik: En vild Gudenå
I over 100 år har Tangeværket været en prop i Gudenåen. Nu skal der findes en passageløsning. Men hvorfor har det taget så lang tid? Og hvordan vil drømmescenariet, en vild Gudenå, komme til at se ud? Sportsfiskerens sektion INDBLIK sætter denne gang fokus på Tange-sagen.