Nu åbnes der for lystfiskeri i hele Københavns Havn

Fiskeri I København Havn Ved Ofelia Plads i Københavns Havn har det tidligere været ulovligt at fiske, men det bliver der nu lavet om på med det nye havnereglement, der blandt andet tillader fiskeri fra Bryggebroen til den sydlige ende af Langeliniekaj i perioden 1. oktober - 30. april. Foto: Andreas Findling-Rottem.

Aldrig før har det været så populært at smide snøren i vandet i Københavns Havn. Det er derfor også med stor glæde, at det forslag, Danmarks Sportsfiskerforbund bragte til bordet, bliver realiseret i det nye havnereglement, så det nu bliver lovligt at fiske i hele havnen.

Sådan ser de nye regler ud for fiskeri i Københavns Havn

 

Det er tilladt at fiske med stang i Københavns Havn.

 

Der gælder dog følgende begrænsninger:

 

- I særlige havneområder (ISPS-områder) er fiskeri forbudt.

 

- I perioden 1. maj - 30. september er det forbudt at fiske fra Bryggebroen til den sydlige ende af Langeliniekaj.

 

- Det er forbudt at fiske fra et fartøj, udsætte garn, ruser og lignende. Bund- og medefiskeri er heller ikke tilladt.

Det har været længe undervejs: det nye havnereglement, der fastsætter reglerne for blandt andet badning, sejlads og fiskeri i Københavns Havn. Men i dag, den 24. marts, træder det nye havnereglement i kraft, og det er godt nyt for Hovedstadens mange lystfiskere.

Hvor det før kun var tilladt at fiske i den nordlige og sydlige del af Københavns Havn, bliver det nu også tilladt at fiske i Inderhavnen mellem Bryggebroen og den sydlige ende af Langeliniekaj – i perioden 1. oktober – 31. april.

Og det giver rigtig god mening set i lyset af den stigende interesse for lystfiskeri, mener Torben Kaas, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Kort Fiskeri Kbh Havn 2

- Det vrimler med lystfiskere langs Københavns moler og kajkanter. Hovedstandes borgere har virkelig taget lystfiskeriet til sig under Corona-pandemien, og det viser med al tydelighed, at fiskeriet har været et vigtigt pusterum for mange. Vi er derfor også utrolig glade for, at vores forslag om at åbne for lystfiskeri i mere eller mindre hele Københavns Havn er blevet en realitet, så der nu bliver bedre muligheder for at smide snøren i vandet. Vi vil i den sammenhæng gerne kvittere for et godt og konstruktivt samarbejde med By & Havn, siger Torben Kaas.

Hos netop By & Havn er der også udbredt begejstring for, at lystfiskerne nu kan boltre sig i det meste havnen.

- Vi er rigtig glade for, at der bliver endnu bedre muligheder for de mange lystfiskere i Københavns Havn. Det er en god måde at bringe naturoplevelserne tættere på byen, når man kan springe på cyklen med fiskegrejet og kaste snøren ud et kvarter senere. Det giver også noget godt til bylivet. Så nu glæder jeg mig bare til at se, hvordan der bliver taget imod det på kajkanterne, siger Per Schulze, udviklingschef i By & Havn.

Se det nye kort over fiskeområder i Københavns Havn her.