Vær med i Gode Gerninger

Godegerningerwebsitescreen 800Px

Sammen med DR Ramasjang opfordrer Friluftsrådet, FDF, landets biblioteker og Danmarks Sportsfiskerforbund børn til at gøre gode gerninger som en del af Danmarks Indsamling 2021.

Danmarks Indsamling er en årlig indsamling i januar og februar, der foretages i fællesskab af 12 af Danmarks humanitære organisationer. Indsamlingen kulminerer i et tv-show på DR1 og er ledsaget af en række aktiviteter på DR's øvrige kanaler, der skal skabe opmærksomhed omkring indsamlingen. Der samles ind til at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at opnå FN’s Verdensmål.

Gode Gerninger er et initiativ, der som optakt til den årlige Danmarks Indsamling, opfordrer børn til at gøre gode gerninger. For hver god gerning, børn i Danmark registrerer, giver Novo Nordisk Fonden 20 kr. til indsamlingen, der i år hjælper Syriens børn.

I Danmarks Sportsfiskerforbund opfordrer vi naturligvis børn – gerne med hjælp fra deres forældre – til at gøre gode gerninger, der omhandler fisk og fiskeri. Vi giver her fem forslag til gode gerninger, men hvis du eller dit barn har flere gode forslag, deler vi dem gerne.

Fem forslag til gode gerninger:

  • Saml skrald på fisketuren
  • Tag en kammerat med ud at fiske
  • Tegn en fisk til dine bedsteforældre
  • Vær med til at lave fisk til aftensmad
  • Få dine forældre eller bedsteforældre til at fortælle en god fiskehistorie

For at blive talt med, skal alle de gode gerninger registreres på dr.dk/godegerninger. Alle børn kan være med, uanset om de laver én eller flere gode gerninger. På siden kan man også se andre gode gerninger og finde et godhedsdiplom, som man kan printe ud.

Se mere på dr.dk/godegerninger