Sportsfiskeren 4 er på vej til dig

Forside

Årets fjerde nummer af Sportsfiskeren er på gaden fra mandag den 23. november, men medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. I vinterudgaven af magasinet giver vi dig blandt andet dig tips til vinterkystens kolde havørreder, og så gør vi dig klogere på, hvorfor lystfiskere er så hemmelighedsfulde.

Udgivelsesoversigt 2021

Sportsfiskeren 1: 1. marts
Sportsfiskeren 2: 17. maj
Sportsfiskeren 3: 6. september
Sportsfiskeren 4: 22. november

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren?
Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk

Sportsfiskeren 4 er på vej til din postkasse, og kan også findes i kiosker og butikker landet over. Her får du en smagsprøve på, hvad du har i vente i årets sidste udgave af Danmarks vigtigste fiskemagasin.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online allerede nu.

Reception

Pierre Bourdieu og lystfiskerne
I alle grupper med fælles interesser kan man finde særlige regler, systemer og hemmeligheder. Hos lystfiskere er de bedste fiskepladser noget af det, som er allermest værdifuldt, og derfor er de ofte hemmelige. Men hvad betyder det for os alle sammen, at det mest værdifulde også er det mest hemmelige? Sportsfiskeren har set nærmere på miljøet gennem en berømt fransk sociologs briller.

Votborg 20 05 20

Ulven kommer
Utallige kystfluer er tidligere udråbt til at være nøglen til succes hos havørrederne. Men denne gang kommer Ulven rent faktisk. Martin Votborg har udviklet og justeret sin diskrete havørredflue gennem mere end to årtier, og i dag er han sikker i sin sag. Ulven fanger kystørreder i hele sæsonen.

DSCF3088

Kom til bunds i geddefiskeriet
Vinterens søfiskeri efter gedder foregår tæt på bunden, og her er bottom bounceren som sendt fra himlen. Den gør det nemlig muligt for bådfiskeren at præsentere både kunstagn og naturlig agn lige over bunden uden besvær. Sportsfiskeren har talt med Christian Boyum Johansen, der hver vinter sværger til bottom bounceren i sin geddejagt.

DSC 9844 Copy

Fiskehistorier bag blækket
Tatoveringer er blevet allemandseje, og der ligger ofte en fortælling bag blækket, som ikke kan tydes ved første øjekast. Mød 6 tatoverede lystfiskere, og hør deres historier bag fisketatoveringerne.

IMG 2657

Sådan gik laksesæsonen
Selvom om forårets COVID-19-restriktioner truede laksepræmieren, så trak de blanke topedoer ufortrødent op i vandløbene. Det resulterede i et godt forårsfiskeri med flotte fangster, og alt i alt endte 2020-sæsonen godt. I det nye nummer af Sportsfiskeren giver vi et tilbageblik på årets laksefiskeri.

DSC0588

Jig i junglen
I mange fiskevande opsøger aborrerne skjulesteder blandt siv og grøde, hvor det kan være svært at komme til med jiggen. Men med den rette metode får du succes. Med andre ord: det er sæson for junglefiskeri!

Indblik Billede

Indblik: Havet lider
I denne udgave af sektionen Indblik ser vi på vores indre farvande, som er hårdt pressede af iltsvind, skadelige fiskeriformer og stigende havtemperaturer. Flere fiskearter er ved at forsvinde, og lystfiskeriet er mange steder en skygge af sig selv.