Ny, forbedret app: Fangstjournalen 2.0

Fangstjournalen (1)

Mangler du en app til at holde styr på dine fangster, have overblik over fredningsbælter eller få de seneste nyheder fra Fiskepleje.dk? Så er Fangstjournalen det helt rigtige værktøj. DTU Aqua lancerede lige før sommeren en ny og forbedret version af app’en, der også fungerer som et redskab til at indsamle data til forskning i vores fiskebestande.

Den ultimative fiskeapp. Det kan man vist godt tillade sig at kalde Fangstjournalen – særligt efter lanceringen af den nye version 2.0. App’en har en lang række funktioner og værktøjer, der kan være brugbare på din fisketur, og derudover hjælper du med dine indrapporteringer af fisketure og fangster til at indsamle data, som kan give vigtig viden om vores fiskebestande og bane vejen for en bedre forvaltning.

Bedre brugerflade og mere nyttig viden
Blandt nyhederne i den nye version af app’en er en bedre brugerflade, nem adgang til en masse viden om fiskearter, fiskeregler, fredningsbælter og et digitalt fangstbarometer, der viser hvor og hvornår en række fiskearter bliver fanget.

- Vi er utrolig glade for den nye brugerflade, der virkelig har givet app’en et løft, og vi håber, at det er blevet mere simpelt og brugervenligt at finde rundt i de mange tilbud såvel som at bidrage med gode data til brug i forvaltningen af vores fiskebestande, siger Christian Skov, lektor ved DTU Aqua og projektleder for Fangstjournalen.

- Som noget helt nyt er der nu nem adgang til masser af viden om en række danske fisks biologi. Vi har fået udviklet et fangstbarometer, der fortæller hvor og hvornår fiskeriet efter forskellige fiskearter topper, baseret på lystfiskernes egene indberetninger. Der er også kommet en viden-side med masser af eksempler på, hvordan Fangstjournalens data kan gøre både forskere og lystfiskere klogere. Og så er app’en nu blevet et bindeled til Fiskepleje.dk, så du let kan tilgå og få overblik over nyheder derfra, forklarer Christian Skov.

Det er absolut værd at bruge lidt tid på at gå på opdagelse i de mange afkroge af app’en, der nu også byder på et udvidet statistik-modul med en masse interessant statistik om fiskearter, kyststrækninger, m.m.

Indrapportering ét sted
Samtidig kan app’en bruges til foreninger og sammenslutningers officielle indregistreringer af fangster. Og flere foreninger er faktisk allerede koblet på den ordning, f.eks. har de obligatoriske indrapporteringer af laks i Sneum å og Kongeåen i 2020 været mulig via Fangstjournalens app.

- Hvis du er medlem af en af de foreninger eller sammenslutninger, der arbejder sammen med Fangstjournalen, kan du benytte app’en til at indrapportere dine fangster. Det smarte er, at så behøver man kun indrapportere ét sted. Ud over at blive gemt i Fangstjournalen ryger fangsterne nemlig direkte til fangstrapporterne på foreningernes hjemmesider. Det gælder foreløbigt 16 foreninger og tre sammenslutninger, siger Christian Skov.

App’en er fortsat helt gratis og uden reklamer. Og fås også på engelsk. Hent den i App Store eller Google Play.