Havbars-kursister fik fjæsing, makrel og hornfisk på vestkysten

Havbarskursus 2

Der var nul kontakter med havbars ved Danmarks Sportsfiskerforbunds havbars-kursus på toppen af Danmark den 1. august. Det kølige havvand bød i stedet på fjæsing, makrel og hornfisk på en solrig dag på kysten nord for Gl. Skagen.

Efter en usædvanligt kold juli måned og med rigeligt med vestenvind i ugen op til kurset var det en sand fryd, at den første dag i august var sommerlig. Solen stod højt, og vinden var i øst lørdag den 1. august. Helt perfekt.

Kl. 16.00 stod 10 friske kursister klar til at prøve kræfter med vestkysten ud for Skagen i håbet om en havbars. Flere af deltagerne var kørt langt fra blandt andet Vejle, Karup og Svendborg.

Holdet fiskede i perfekt vand mellem de mange høfder, der ligger nord for Gl. Skagen. Et ideelt spot for både vadefiskere og dem, som ikke ville i vandet.

Først blev kursisterne introduceret til pladsen, herunder det nok mest vigtige: Sikkerhed! Hestehuller, strøm langs høfderne og bølger fra de mange containerskibe, som ligger ud for Skagens kyst, er noget, man skal tage sig i agt for.

Det varede ikke mere end 10 minutter, før de første deltagere stod med flex på klingen, og to minutter senere med nogle flotte makreller i hænderne. ”Det har allerede været hele køreturen værd”, lød det herefter fra én af kursisterne. Derpå gik det slag i slag, og der blev fanget flere makreller, hornfisk og også en hel del fjæsinger, som kursisterne håndterede på flotteste vis.

 

Ikke skyggen af havbars
Der blev tændt op i grillen, og stemningen var høj i det gode sommervejr. Efterfølgende blev fiskeriet genoptaget i håbet om, at havbarsen ville komme ind til aften og jage de mange skarpsild, som flød i vandkanten.

Men da aftenen gik på hæld, havde ingen desværre set skyggen af havbars, også selvom fire kursister fortsatte fiskeriet helt til kl. 23.00. Formentlig var vandet bare for koldt oven på den kolde juli måned.

Ikke desto mindre udtrykte kursisterne stor tilfredshed med dagen, og flere var klar til at gøre et nyt forsøg med havbars-fiskeriet næste år. Instruktørerne håber at se nye som gamle til havbars-fiskeri i 2021.

Makrel Havbarskursus
Havbars 3
Havbars 4