Flotte laksefisk til tre fynske juniorer

Lukas (1) Lukas lyttede til de gode råd og fik en laks på 78 cm på sin første tur til Varde Å.

Mike Birch fra Odense vil gerne give sin viden om lakse- og havørredfiskeri i Varde Å videre til foreningens juniorer, og på de sidste to ture har han haft tre unge drenge med, som virkelig har forstået at lytte. Resultatet blev en flot fisk til hver: To laks og en havørred.

På grund af situationen med Covid-19 har det været vanskeligt at få startet noget juniorarbejde op i Odense Sportsfisker Klub, som Mike Birch er tilknyttet, men alligevel har han haft nogle af juniorerne med på ture til Varde Å, som han selv kender rigtig godt, og hvor han selv blev hjulpet godt på vej, da han var i samme alder.

Mike Mike havde også heldet med sig på turen midt i juni.

Laks på første tur til åen
Første gang han var afsted, var den 13. juni, hvor han havde juniorfiskeren Lukas Lørup på 13 år med. De fiskede på zone 1 i Varde Å, og selvom det var allerførste gang, Lukas fiskede i åen, lykkedes det ham at fange en flot laks på 78 cm, som blev sat tilbage i åen. Selv landede Mike en havørred på 58 cm. Lukas fangede laksen på en spinner, mens Mikes havørred blev fanget på en Rapala Taildancer wobler.

I sidste uge blev Mike så kontaktet af to kammerater til Lukas, der også gerne ville med på en tur til åen, og da de allerede var i sommerhus i området med familien, lod det sig nemt gøre. Søndag den 5. juli havde Mike derfor fornøjelsen af at guide Mikkel Dahl Jeppesen på 15 år og Rasmus Trettenes på 16 år, og heldigvis var de rigtig gode til at høre efter Mikes råd.

Hård vind og høj vandstand
Dagen bød på hård vind og regn, og vandstanden var steget næsten 80 cm siden den første tur, så Mike prøvede at nedtone forventningerne, for hvor skulle man nu finde fiskene under de forhold? De kørte til Sig, men her var parkeringspladsen fyldt godt op, så de fortsatte til Marianne-stykket på zone 2, hvor der var bedre plads.

– Jeg sagde til drengene, at de skulle gå hen til brønddækslet og fiske koncentreret på stedet, for der SKAL stå en fisk, fortæller Mike.

De fik også hurtigt en kontakt, og Mikkel tog et kast med sin wobler, og så kom hugget. Noget senere og 150 meter længere væk lykkedes det ham at lande en flot laks på 90 cm, som efter fotografering blev sat ud igen.

20200705 160006 Mikkel var ovenud lykkelig for sin første laks.
Rasmus Rasmus holdt ud og fik til sidst en flot havørred på 64 cm.

Held på den fjerde plads
Derefter var det Rasmus, der skulle have chancen, så Mike bad ham gå forrest og viste ham flere pladser, hvor der var god chance for fisk.

– Da vi kommer til den fjerde plads, kan jeg godt mærke på ham, at han så småt er ved at miste troen, men jeg viste ham en rende og sagde, at han skulle fiske der med sin wobler, og så huggede der en havørred på 64 cm, som vi fik sikkert på land, fortæller Mike.

Mikkel havde prøvet den form for fiskeri før, mens Rasmus er ihærdig Odense Å-fisker, men de var begge ovenud lykkelige for deres fangster. Det samme var Mike, der selv i sin tid var blevet hjulpet godt på vej af Torben Brodersen, da han som ung begyndte at fiske ved åen.

Juniorture til Skovsøen i Odense
Har du lyst til at deltage som junior i Odense Sportsfisker Klub eller kender du én, der kunne være interesseret, så er chancen der allerede i denne måned, når juniorafdelingen inviterer på fisketure til Skovsøen i Odense.

Det starter lørdag den 18. juli 2020 og fortsætter de følgende fire lørdage. Alle dage kl. 9-12.

 

Nærmere oplysninger og tilmelding her på Facebook.

Vil gerne give videre
– Jeg vil rigtig gerne give noget videre til juniorerne, og det er fedt, når de er så gode til at lytte efter de råd, man giver dem. Lokalkendskab er selvfølgelig en god ting, men som Torben sagde til mig, så skal der jo også være god forbindelse mellem hjernen og fingrene. Det var der hos de her drenge, slutter Mike.