Sportsfiskeren 2 er på vej til dig

Forside Sportsfiskeren 2 lander i din postkasse fra den 11. maj, men det kan allerede læses online af alle medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund. Foto: Frederik Lorentzen.

Årets sommerudgave af Sportsfiskeren er på vej til dig, og vi guider og giver inspiration til sommerens mangfoldige og fortryllende fiskeri.

Udgivelsesoversigt
Sportsfiskeren 1, 2020: 2. marts
Sportsfiskeren 2, 2020: 11. maj
Sportsfiskeren 3, 2020: 7. september
Sportsfiskeren 4, 2020: 23. november

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren? Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk

Sommernummeret af Sportsfiskeren – Sportsfiskeren 2 – lander i din postkasse fra 11. marts, og du kan også finde det i kiosker og butikker landet over. Sportsfiskeren 2 byder blandt andet på 10 hotte kystpladser i Mariager Fjord, fiskeguide til Skjern Å og Karup Å, portræt af kyst-guruen Claus Eriksen, små tricks til suderfiskeren, og så tager vi dig med på et spændende og revolutionerende sommerfiskeri efter kystørreder på sandbankerne.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du allerede nu læse magasinet online her.

God læselyst!

G0509702

Sommerørreder på sandet
Det er nok de færreste, der forbinder sol, dybblå himmel, svag vind og lunkent badevand med havørredfiskeri. Hvis du som forfatteren er bidt af en gal tropefisker, kan et sightfishing-fix midt på sommeren dulme abstinenserne, næste gang turen går til badestranden.

Sutare Nicka Hellenberg 6206

5 små tricks til suderfiskeren
En del af landets søer og moser byder på et spændende medefiskeri efter den stærke, finurlige og rødøjede suder. I dette nummer får du et par alternative flådtricks, som vil forbedre både dit fangstresultat og din fiskeoplevelse.

DSC 0934

Lær Skjern Å at kende
"Forvirringen", "Dinesens Hul" og "Pensionisten" er bare en brøkdel af de traditionsrige og kendte fiskepladser, du finder ved Skjern Å. Men spørger du laksefiskeren Nikolaj Korsholm, skal du ikke hænge dig for meget i de kendte pladser. Det handler mere om at lære sin å at kende, og det hjælper han dig på vej til.

DSC 0109

Få en sommerflad
Der er ingen undskyldninger for ikke at tage på fladfisketur fra enten båd, mole eller havn. Med børste- og sandorm, et par simple rigs og den rette tilgang har du nemlig rig mulighed for at fange både ising, rødspætte og skrubbe. Sportsfiskeren har talt med Malthe Ryge Petersen, som her giver dig tips og tricks til sommerens fladfisk.

DSC 2630

10 hotte kystpladser i Mariager Fjord
Mariager Fjord byder på alt det, en kystfisker drømmer om. Varierede kystpladser, smukke, storprikkede fjordørreder og ikke mindst et hav af fiskepladser inden for kort afstand. Fjorden er faktisk én stor fiskeplads, hvis du spørger artikelforfatteren. I dette nummer får du ti af Mariager Fjords hotteste kystpladser.

DSC0391

Trolling efter sandart for alle
Du kan gå efter guldet og arbejde med woblervalget, fiskedybden og hastigheden under sandarttrolling. Alternativt kan du slappe af, nyde turen og blot tage tingene, som de kommer. Du bestemmer selv niveauet på sommerens mest fornøjelige fiskeri.

SSK7054

Portræt af udvikleren
Havørred-guruen Claus Eriksen kan ikke lade være med at tænke nyt og udvikle sit kystfiskeri. Derfor er han også ophavsmand til flere kendte fluemønstre, der er fast inventar i mange flueæsker. Det er også derfor, han gik fra at være drengen, der tømte skraldespande til at være chef. Der skal ske noget.

Indblik Grafik

Indblik: Befri åerne
De danske vandløb er fortsat plaget af  tusindvis af spærringer, der forhindrer fisk i at vandre frit, og det påvirker bestandenes størrelse og udbredelse – og dermed også lystfiskeriet. Det er tid til at befri åerne og skabe optimale forhold for vores vilde fisk. Sektionen Indblik stiller skarpt på spærringer i dette nummer af Sportsfiskeren.